ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο HΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τι συμβαίνει; - Eξαιρετικά ανήσυχος επέστρεψε ο Δ.Αβραμόπουλος από την συνάντηση με Ρ.Τ.Ερντογάν...


Eξαιρετικά προβληματισμένος επέστρεψε στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας (μέχρι αύριο το απόγευμα) Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρ.Τ.Ερντογάν.
Για πρώτη φορά είδε τόσο σκληρό τον Τούρκο πρόεδρο - με τον οποίο γνωρίζονται από την εποχή που ήταν αμφότεροο δήμαρχοι Αθηνών και Κωνσταντινούπολης - και τόσο αποφασισμένο να προχωρήσει σε Αιγαίο και Κύπρο σε ενέργειες οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν ένταση και μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια της περιοχής και τα εθνικά συμφέροντα.
"Στην Κύπρο δεν κάνουν πίσω ούτε βήμα. Ανησυχώ" έλεγε στους στενούς του συνεργάτες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε ούτε μία φωτογραφία μεταξύ των δύο ανδρών με τα γνωστά διπλωματικά χαμόγελα
Ηδη ο Δ.Αβραμόπουλος σε συνομιλία του με τους δημοσιγράφους την περασμένη Τετάρτη έδωσε πληροφορίες για σκηνικό υψηλής έντασης που επικρατούσε μέχρι το περασμένο Πάσχα στο Αιγαίο και έχει αρχίσει πάλι να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες.
Μεταξύ αυτών και για την "διείσδυση τουρκικού εναέριου μέσου" (δεν διευκρινίζεται αν ήταν UAV ή ελικόπτερο) τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κάλυμνο σε μία εξέλιξη που έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα σύγκρουσης αφού η ελληνική πλευρά ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε κατάρριψη του μέσου.
Ακολούθησε επικοινωνία ττου με τον ομόλογό του Τούρκο υπουργό Αμυνας ο οποίος προφασίστηκε άγνοια και εν συνεχεία υπήρξε εκτόνωση για μερικές ημέρες.
Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο πριν αναλάβει τα νεά του καθήκοντα στην Κομισιόν, βρέθηκε με τον Ερντογάν στο σπίτι του προέδρου της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Δ.Αβραμόπουλος αισθάνεται ότι "Κάναμε ότι μπορούσαμε για την αμυντική θωράκιση της χώρας στο πλαίσιο των όσων μας άφηνε να κάνουμε η τρόικα. Ελπίζουμε να είναι αρκετά γιατί έρχονται καταστάσεις οι οποίες θα χρειαστούν άκρως ετοιμοπόλεμες ΕΔ".
Η εικόμνα που αποκόμισε ο Δ.Αβραμόπουλος είναι ότι η Τουκία είναι αποφασισμένη να κυριαρχήσει σε ολόκληρο την Α.Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολη και ότι επειδή είναι απρόβλεπτοι "Ολοι τους αντιμετωπίζουν με εξαιρετική προσοχή. Και οι ΗΠΑ και το Ισραή"...
ΚΙ ένα επεισόδιο που δείχνει πώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν νιώθει πανίσχυρος και σίγουρος για την Τουρκία: Στις 16 Μαΐου 2013  σε συνάντηση των δυό στον Λευκό Οίκο, ένας μαινόμενος Έρντογάν σηκώθηκε και άρχισε να κουνά το δάκτυλο του στον Ομπάμα, κατηγορώντας τον ότι υπαναχώρησε στο ζήτημα της Συρίας.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Έρτονγάν σηκώθηκε και κουνούσε το"γαμημέ... του  δάκτυλο στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου μέσα στον Λευκό Οίκο”!
Φαντάζεστε ανάλογη σκηνή με πρωταγωνιστή Ελληνα πρωθυπουργό;
Πάντως οι πληροφορίες για επάνδρωση φυλακίων παρατήρησης και θέσεων πυροβολικού απέναντι από την Μεγίστη (Καστελόριζο) είναι εξόχως ανησυχητικές...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου