ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Τουρκία και Ισλαμικό Κράτος είναι ένα μόρφωμα που πρέπει να αφανιστεί

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, και η ανεξέλεγκτη τροπή που λαμβάνουν με βάση τα καινούρια στοιχεία που έχουν ενσωματώσει στη γεωστρατηγική τους οι πρωταγωνιστές...
Του Κ. Κυριακόπουλου
Επιβάλουν εκ των πραγμάτων την άμεση αναθεώρηση των διαχρονικά κυρίαρχων αντιλήψεων, όπως επίσης απαιτούν και την άμεση εγκατάλειψη του διπλωματικού καθωσπρεπισμού στην αντιμετώπιση της τουρκικής αλητείας.
Τα γεγονότα που επιβεβαιώνουν πως - με αιχμή του δόρατος τα Βαλκάνια - δρομολογούνται δραματικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή, που θα τροποποιήσουν εκτεταμένα το χάρτη της Ευρασίας, έχουν πυκνώσει επικίνδυνα.

Ο τρόπος δε με τον οποίο εκλαμβάνονται τα τεκταινόμενα από τα ανθρωπάκια που συνιστούν τον κορμό της Ευρωπαϊκής ηγεσίας, καθιστά τις εξελίξεις εν δυνάμει εφιαλτικές, με τις κοινωνίες παροπλισμένες και ανυποψίαστες για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Μιλάμε για το σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής νομενκλατούρας που έχει θέσει εαυτούς στην υπηρεσία των αγορών και των πολιτικών κανόνων τους, ενώ ταυτόχρονα έχει καθυποτάξει τον υπόλοιπο συρφετό των περιφερειακών ηγετίσκων, που ως ξεφωνημένα ανδρείκελα υπηρετούν άκριτα αυτές τις πολιτικές, και μέσω αυτών ένα επικίνδυνο γεωπολιτικό σχέδιο σε ολόκληρη την Ευρασία.

Το ισλαμικό κράτος ήρθε για να μείνει…
Και αυταπατώνται οικτρά όσοι πιστεύουν πως η διεθνής κοινότητα επιχειρεί αυτή τη στιγμή σοβαρά να του αντισταθεί ή πολύ περισσότερο να αναστείλει τους επικίνδυνους βηματισμούς του.

Κάτω από την εφιαλτική του επέλαση, ισλαμικές χώρες οδηγούνται ήδη στο διαμελισμό, και ευρύτερα τμήματά τους αποτελούν ήδη το πρόπλασμα της διασυνοριακής κρατικής οντότητας που οραματίζονται οι ισλαμιστές, με τους δικούς τους νόμους, τους δικούς τους κανόνες, τους μηχανισμούς, τα διοικητικά διατάγματα κοκ. Το παράδειγμα της Μοσούλης δεν είναι το μοναδικό. Είναι ωστόσο ενδεικτικό του γεγονότος πως ο χάρτης της Ευρασίας, έχει ξεκινήσει ήδη να επαναχαράσσεται.

Το τουρκικό imperium
Δεν αποτελεί πλέον μια φιλόδοξη επιδίωξη που φωλιάζει δειλά στα μυαλά των εκφραστών του νέο-οθωμανισμού, αλλά ουσιαστικό στοιχείο της γεωστρατηγικής στόχευσης της Τουρκίας, που οι διαδικασίες συγκρότησής του έχουν ήδη δρομολογηθεί, και το επιχειρησιακό σχέδιο βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Τα Βαλκάνια ουσιαστικά έχουν παραχωρηθεί ως ζωτικός χώρος του τουρκικού – ισλαμικού επεκτατισμού, και αυτή η ταπεινωτική για τον παγκόσμιο πολιτισμό εξέλιξη, δεν περιορίστηκε μόνο στη διαμόρφωση των επικίνδυνων θυλάκων του Κοσσόβου και της Βοσνίας, αλλά επεκτείνεται με ρυθμούς ανεξέλεγκτους σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

Τα Σκόπια εξισλαμίζονται με ρυθμούς ανεξέλεγκτους… Η Αλβανία έχοντας ουσιαστικά ενσωματωθεί σ αυτή την επικίνδυνη στρατηγική συμπεριφέρεται ως θρασύτατος τσαμπουκάς που θεωρεί πως νομιμοποιείται να προκαλεί και να απειλεί τους πάντες…  Η δραστική εθνική υπονόμευση της Βουλγαρίας βρίσκεται και αυτή σε πλήρη εξέλιξη και δρομολογείται στη βάση ενός απόλυτα χορογραφημένου σχεδιασμού… 
Και φυσικά την ίδια στιγμή η Τουρκία κλιμακώνει την επίθεση της σε Κύπρο και Αιγαίο, ενώ ήδη μεθοδικά και αθόρυβα, έχει πατήσει πόδι στην Αδριατική με τη μεγάλη ναυτική βάση της στο Αλβανικό έδαφος.

Η Βόρεια Αφρική, αποτελεί την άλλη πλευρά του πετάλου που περισφίγγει απειλητικά την Ευρώπη, και η Τουρκία αξιοποιώντας το χάος, την αποσταθεροποίηση και τον επαπειλούμενο διαμελισμό της Λιβύης (που δυστυχώς δε θα είναι ο μοναδικός) σχεδιάζει μεθοδικά τη γεωστρατηγική της διείσδυση στην ευρύτερη περιοχή.

Επί της ουσίας η Ευρώπη, απορροφημένη στη μακαριότητα των δημοσιονομικών της αλχημιστών, εγκλωβίζεται χωρίς να το συνειδητοποιεί, μέσα σε ένα επικίνδυνο ισλαμικό – νέο-οθωμανικό πέταλο που απειλεί να την αφυδατώσει.

Τουρκία και Ισλαμικό κράτος…
Δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοτροφοδοτούνται, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης ενός ενιαίου γεωστρατηγικού σχεδιασμού, που κοντολογίς διεκδικεί έναν καταλυτικό ρόλο στη γεωπολιτική του πλανήτη.

Η Τουρκία ως κρατική οντότητα με επεξεργασμένη και αδιασάλευτη όσο και μαχητικά στοχευμένη εξωτερική πολιτική, οργανώνει και προωθεί το σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Ενώ την ίδια στιγμή οι δολοφόνοι του Ισλαμικού κράτους, εμπνεόμενη από την ύψιστη γι αυτούς αξία του ακραίου σκοταδισμού, αποτελούν το καταλληλότερο όχημα για την προώθηση αυτού του σχεδίου, αποφασισμένα, αδίστακτα, και μεθοδικά.

Λαθρομετανάστευση: η χρήσιμη δολοφονική εφεδρεία…
Πρόκειται για τον επικίνδυνο Δούρειο Ίππο, που με την ανοχή των ανεγκέφαλων της Αριστεράς, ουσιαστικά μας επιβλήθηκε η υποχρέωση της αναγκαστικής συμβίωσης μαζί του, ως δείγμα του ουμανισμού και της δημοκρατικής ευαισθησίας!!! των κοινωνιών.

Στην ουσία, η ανεξέλεγκτη και απολύτως κατευθυνόμενη εισβολή λαθρομεταναστών, δεν  ήταν τυχαίο γεγονός που το τροφοδότησαν οι εξελίξεις και η ιστορία, αλλά αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου σχεδιασμού, συνδεδεμένου απόλυτα με συγκεκριμένες γεωστρατηγικές επιδιώξεις.

Πρόκειται στην ουσία, για μια μάζα εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στους οποίους διαχέεται μια τεράστια πυριτιδαποθήκη παρκαρισμένων δολοφόνων που είναι διάσπαρτοι στον κοινωνικό ιστό των ευρωπαϊκών χωρών και πρωτίστως της Ελλάδας.
Κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στις πόλεις και τα χωριά… Αλωνίζουν ανεμπόδιστοι στο σύνολο της μεθορίου… Κανείς δεν ξέρει ποια κέντρα και με ποιο τρόπο κατευθύνουν τη δράση των φανατικών στοιχείων τους στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης… Τα νησιά του Αιγαίου ουσιαστικά τελούν ήδη υπό κατάληψη από ορδές ισλαμιστών που καταφθάνουν καθημερινά… 
Και όλοι τούτοι προφανώς και είναι πανέτοιμοι να ακούσουν το «μεγάλο κάλεσμα» του ακραίου θρησκευτικού σκοταδισμού, που θα τους μετατρέψει ακαριαία σε επικίνδυνες και αδίστακτες φονικές μηχανές, διάσπαρτες μέσα σε τοπικές κοινωνίες αφοπλισμένες και εθνικά αποκοιμισμένες με ευθύνη των δόλιων πολιτικών τους ηγεσιών.

Η Ελλάδα ευρισκόμενη στο επίκεντρο της φλεγόμενης γεωπολιτικής σκακιέρας…
Οφείλει να συνειδητοποιήσει πως όσο εθελοτυφλεί απέναντι σ αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, ουσιαστικά ταυτίζεται με όλους εκείνους που προετοιμάζουν πυρετωδώς τον εθνικό και τον εδαφικό της διαμελισμό.

Δυστυχώς αλλά οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, και η ανεξέλεγκτη τροπή που λαμβάνουν με βάση τα καινούρια στοιχεία που έχουν ενσωματώσει στη γεωστρατηγική τους οι πρωταγωνιστές, επιβάλουν εκ των πραγμάτων την άμεση αναθεώρηση των διαχρονικά κυρίαρχων αντιλήψεων, όπως επίσης απαιτούν και την άμεση εγκατάλειψη του διπλωματικού καθωσπρεπισμού στην αντιμετώπιση της τουρκικής αλητείας.

Τουρκία και Ισλαμικό κράτος αποτελούν πλέον ενιαίο και αδιαίρετο δολοφονικό μόρφωμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστούν, στη βάση μιας νέας διεθνούς στρατηγικής στην οποία η Ελλάδα οφείλει να πρωτοστατήσει ώστε να την εμπνεύσει. Η κεντρική ιδέα λοιπόναυτής της νέας διεθνούς στρατηγικής…
  • Θα πρέπει πρώτον να εκπορεύεται από τη συνειδητοποίηση της πραγματικής ταυτότητας του προβλήματος. Και το πρόβλημα είναι πως η Ευρασία δέχεται ήδη μια γενικευμένη γεωπολιτική επίθεση εμπνευσμένη και χορογραφημένη από τη νέο-οθωμανική αντίληψη ή οποία όπως έχουμε κατ επανάληψη τονίσει, όχι μόνο δε ναυάγησε αλλά έχει οδηγηθεί στην πιο αποκρουστική της μετάλλαξη…
  • Θα πρέπει δεύτερον να συνειδητοποιήσει πως μέρος αλλά και προϋπόθεση για την ολοκλήρωση αυτής της γενικευμένης γεωπολιτικής επίθεσης είναι η πολιτισμική άλωση ολόκληρης της Ευρώπης και η καταβύθισή της στον εφιάλτη του Ισλαμιστικού Μεσαίωνα…
  • Και φυσικά θα πρέπει τρίτον να αποσαφηνίσει πως, η καθολική ανατροπή της ισλαμοφασιστικής επέλασης του ISIS, περνά αποκλειστικά και μόνο μέσα από την οριστική και αμετάκλητη διάλυση της Τουρκίας και τον οριστικό διαμελισμό της.
Ο οριστικός διαμελισμός της Τουρκίας…
Αποτελεί μονόδρομο μέσα από τον οποίο περνά αναγκαστικά και η οριστική διάλυση του ISIS και του αφανισμού των δολοφόνων του. Και φυσικά αποτελεί τη μοναδική ικανή και αναγκαία συνθήκη, που θα δώσει ανάσα ζωής στις διαχρονικές αξίες και την πολιτισμική φυσιογνωμία του πλανήτη, τουλάχιστον για τα επόμενα 500 χρόνια.

Γίνεται λοιπόν φανερό πως για να μπορέσει η Ελλάδα να πρωτοστατήσει και να εμπνεύσει την ανάγκη ανάδειξης και υιοθέτησης μιας νέας διεθνούς στρατηγικής, επείγει η ανάγκη της άμεσης ανατροπής της συγκυβέρνησης των προσκυνημένων ανδρεικέλων και η ανάδειξη μιας πατριωτικής και δημοκρατικά προσανατολισμένης πολιτικής ηγεσίας, ικανής να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ιστορίας, και αποφασισμένης να αναδείξει τον Ελληνισμό σε πρωταγωνιστή στα πλαίσια της κοσμοϊστορικής αποστολής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου