ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τρομοκρατική επίθεση στα Σκόπια με ρουκέτες - Σε εξέλιξη οι έρευνες

Image
Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση των ευρημάτων από την εκτόξευση των δύο ρουκετών στο κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ,  χωρίς πάντως να γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες, καθώς η έρευνα για το χτύπημα συνεχίζεται. Η έκθεση από τη βαλλιστική εξέταση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία των Σκοπίων.


Το χρονικό της επίθεσης:  Δύο οβίδες εκτόξευσαν στο κτίριο της κυβέρνησης άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, αργά το βράδυ της Τρίτης, όπου προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.  Συνήθως, κάθε Τρίτη στο κτίριο της κυβέρνησης συνεδριάζει μέχρι αργά το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ, όμως χθες δεν υπήρξε συνεδρίαση, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι απουσίαζε στο Βέλγιο όπου συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τμήματα από τις οβίδες βρέθηκαν σφηνωμένα στην πρόσοψη και στην οροφή του κτιρίου της κυβέρνησης.  Κάτοικοι της περιοχής κοντά στο κτίριο της κυβέρνησης ανέφεραν ότι άκουσαν δύο δυνατές εκρήξεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σημερινός Τύπος των Σκοπίων, οι ρουκέτες που ερρίφθησαν στο κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ κατά πάσα πιθανότητα εκτοξεύθηκαν από φορητό προωθητή τύπου RPG. Αναφέρει επίσης ότι από τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία προσδιορίστηκε η τοποθεσία από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες, ταυτοποιήθηκε ο τύπος του όπλου και το διαμέτρημα των ρουκετών, ενώ εικάζεται ότι οι δράστες εκτόξευσαν τις ρουκέτες από το κάστρο της πόλης των Σκοπίων, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το κτίριο της κυβέρνησης και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ντνέβνικ (Dnevnik), πρόκειται για τον ίδιο τύπο οπλικού συστήματος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε σε παρόμοια επίθεση στο κτίριο της κυβέρνησης της χώρας, το 2007. Τότε, άγνωστοι ακόμη δράστες είχαν εξαπολύσει επίθεση προς το κτίριο της κυβέρνησης με δύο ρουκέτες. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είχε κάνει τότε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.



πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου