ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ένα ουκρανικό Su-25 και 2 Mi-24 κατερρίφθησαν στο Λουγκάνσκ - Αμερικανός μισθοφόρος νεκρός στο Ιλοβάισκ


Οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας συνεχίζουν να αμύνονται έως εσχάτων, την ώρα που ο κλοιός της πολιορκίας γίνεται ολοένα στενότερος σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Την ίδια ώρα ένας ακόμα Αμερικανός μισθοφόρος έπεσε νεκρός στο Ιλοβάισκ, έξω από το Ντόνετσκ, ενώ επετράπει επιτέλους η είσοδος 16 φορτηγών της ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Ρωσία προς την επαρχία Ντονμπάς.
 
Στο χωριό Georgievka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ κατέρριψαν σήμερα δύο ελικόπτερα Mi-24, στη διάρκεια σφοδρών μαχών με τις ουκρανικές καθεστωτικές δυνάμεις. Την ίδια 16 φορτηγά του ρωσικού κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας πέρασαν από έλεγχο σε σημείο ελέγχου στα ουκρανικά σύνορα και κατάφεραν να προχωρήσουν προς τις επαρχίες Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ.
 
Στην περιοχή του χωριού Georgievka, σήμερα 20 Αυγούστου, σφοδρή μάχη σημειώθηκε μετά από αεροπορική επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων σε θέσεις άμυνας των ρωσοφώνων. Οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας των εξεγερμένων κατάφεραν να καταρρίψουν ένα Su-25 και δύο Mi-24 επιθετικά ελικόπτερα. Η τύχη των πληρωμάτων αγνοείται.
 
Εν τω μεταξύ ένας 55χρονος Αμερικανός πολίτης ουκρανικής καταγωγής, που πολεμούσε στο περιβόητο νεοναζιστικό τάγμα «Ντονμπάς» συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών στην μικρή πόλη Ιλοβάισκ, έξω από το Ντονιέτσκ. 
 
Ο 55χρονος νεοναζί, μάλιστα, έφερε το παρατσούκλι «Φράνκο», από τον γνωστό Ισπανό φασίστα δικτάτορα και σύμμαχο του Χίτλερ. Πολεμούσε στο νεοναζιστικό τάγμα «Ντονμπάς» ως Αμερικανός «σύμβουλος», στο πλάι με πολλούς άλλους ξένους μισθοφόρους κυρίως Ευρωπαίους και Αμερικάνους, αλλά και ισλαμιστές ή κοινούς πράκτορες από αραβικές και ασιατικές χώρες.
 
Εν τω μεταξύ, στο σημείο ελέγχου των συνόρων της επαρχίας του Ντονέτσκ, σήμερα επιτέλους, ξεκίνησε από τις ουκρανικές αρχές ο έλεγχος των φορτηγών της ρωσικής φάλαγγας ανθρωπιστικής βοήθειας, που περιμένει εδώ και μία εβδομάδα, στα σύνορα ώστε να της επιτραπεί η μεταφορά της βοήθειας στις επαρχίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.
 
Αρχικά δόθηκε εντολή σε τέσσερα φορτηγά που περίμεναν σταθμευμένα σε παρακείμενο πάρκινγκ να προχωρήσουν προς το σημείο ελέγχου και στην συνέχεια τους επετράπει η είσοδος στη χώρα. Μετά  ένα τέταρτο άλλα 12 φορτηγά οδηγήθηκαν στο σημείο ελέγχου και τους επετράπει η είσοδος στη Νέα Ρωσία.
 
Χθες, 19 Αυγούστου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι μεταξύ του υπουργού Σεργκέι Λαβρόφ και του προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), Peter Maurer, είχε επιτευχθεί μια συμφωνία για να ξεκινήσει η παράδοση της βοήθειας στους κατοίκους της επαρχίας Ντονμπάς. 
 
Από τις 12 Αυγούστου, ημέρα της αναχώρησης του ανθρωπιστικού κομβόι, 280 φορτηγά ξεκίνησαν από τη Μόσχα με κατεύθυνση την Ουκρανία.
 
Ολόκληρη η Ρωσία έχει συλλέξει και στέλνει στους ρωσόφωνους αδελφούς, συνολικά, 2.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας: 400 τόνους σιτηρών, 100 τόνους ζάχαρης, 62 τόνους παιδικών τροφίμων, 54 τόνους φαρμάκων, 12.000 υπνόσακους, 69 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και άλλα τρόφιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου