ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Έτοιμη η ΠΑ για την άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014

Στην άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Βολής Κρανέας, προβλέπεται η εκτέλεση βολών από το σύνολο των αεροσκαφών της ΠΑ, τόσο με κατευθυνόμενα όπλα αέρος – εδάφους όσο και με βόμβες γενικής χρήσεως. Στην άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Βολής Κρανέας, προβλέπεται η εκτέλεση βολών από το σύνολο των αεροσκαφών της ΠΑ, τόσο με κατευθυνόμενα όπλα αέρος – εδάφους όσο και με βόμβες γενικής χρήσεως.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
Με τη συμμετοχή δεκάδων αεροσκαφών της ΠΑ θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη η μεγάλη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014, η οποία επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια! Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Όπλου, η οποία προβλέπει την εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρομαχικά, από αεροσκάφη όλων σχεδόν των Μοιρών της ΠΑ. 
Σκοπός της άσκησης είναι η επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των Πολεμικών Μοιρών, Ιπταμένων και Τεχνικών, καθώς επίσης και ο έλεγχος της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των οπλικών συστημάτων και όπλων. Η άσκηση θα περιλαμβάνει την εκτέλεση όλων των αεροπορικών αποστολών από το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ θα συμμετάσχουν και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς.
Το defenceline.gr το οποίο πρώτο είχε αποκαλύψει την πρόθεση της ηγεσίας της ΠΑ να επαναφέρει στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες την συγκεκριμένη άσκηση (Δείτε ΕΔΩ) θα είναι εκεί και θα σας μεταφέρει μέσα από βίντεο και φωτορεπορτάζ όλες τις πτυχές του ΚΑΜΠΕΡΟΥ.
Την άσκηση αναμένεται να παρακολουθήσει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
http://defenceline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου