ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ιρανός στρατηγός αναλαμβάνει να οργανώσει την αντεπίθεση εναντίον ισλαμιστών ανταρτών του ISIS στο Ιράκ


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Από ότι διαφαίνεται το Ιράν αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην διοίκηση των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων. Συγκεκριμένα θα αναλάβει την οργάνωση αντεπίθεσης ενάντια των σκληροπυρηνικών τζιχαντιστών, που έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα της χώρας, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα thesundaytimes.co.uk .
Ο ιρανός υποστράτηγος Qassem Suleimani , διοικητής μάλιστα της επίλεκτης δύναμης «Quds», βρίσκεται στην Βαγδάτη και συμμετέχει στον σχεδιασμό της αναμενόμενης αντεπίθεσης, αποκάλυψε χθες κορυφαίος ιρακινός αξιωματούχος.
Ο Σουλεϊμάνι, ο οποίος ταξίδεψε στη Βαγδάτη την περασμένη εβδομάδα με 67 από τους κορυφαίους συμβούλους του, «είναι υπεύθυνος για τον οπλισμό, την ανάπτυξη των δυνάμεων, και τον προγραμματισμό των μαχών», δήλωσε η ίδια πηγή . Επίσης ο ιρανός στρατηγός συνόδευσε την μεταφορά από την χώρα του , ελαφρού και μεσαίου οπλισμού, όπως «αυτόματα τυφέκια , ρουκέτες, βαρέα πολυβόλα και πολλά πυρομαχικά».

Ο νέος αυτός ρόλος του Ιράν, ήρθε ακριβώς την στιγμή που ο πρόεδρος του Ιράν , Xasan Rouhani, επέτυχε συμφωνία με την Αμερική, παλιό εχθρό της Τεχεράνης, για την καταπολέμηση του ισλαμικού κινήματος ISIS « Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ» και της οργάνωσης «Αl-Sham». Ερωτηθείς για το εάν το Ιράν θα συνεργαστεί με την Ουάσιγκτον για το Ιράκ, ο Rouhani είπε πρόσφατα : «Όποια στιγμή αποφασίσουν οι Αμερικανοί να λάβουν μέτρα κατά των ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους ».

http://www.katohika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου