ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ράσμουσεν: "Θα ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας" - Το πάει για "σύγκρουση" με τη Ρωσία το ΝΑΤΟ;


Το ΝΑΤΟ τραβάει στο σχοινί απέναντι στη Ρωσία όσον αφορά στην κρίση της Ουκρανίας και δηλώνει έτοιμο να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην «κυβέρνηση» του Κιέβου προκειμένου να αναβαθμίσει και να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της.
«Αυτήν την στιγμή ετοιμάζουμε ένα πακέτο μέτρων που θα υποβληθούν στο υπουργείο Εξωτερικών μέχρι το τέλος του μήνα. Χωρίς να θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αυτό το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα για να βοηθήσουν στην μεταρρύθμιση του τομέα της Άμυνας της Ουκρανίας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του NATO
Τη δήλωση του αυτή ο Άντρες Φογκ Ράσμουσεν φέρεται να την έχει κάνει στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Παίς» και ήδη υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά της Μόσχας.
Μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας κάνουν λόγο για επιβεβαίωση των φόβων προσέγγισης των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ με την νέα ουκρανική κυβέρνηση σε βάρος των ρωσόφωνων στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματικοί βρίσκονται στο Κίεβο και βοηθούν τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να θέσουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα όσο περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη και επιθετική ελικόπτερα μπορούν.
Είναι αυτά που χρησιμοποιούνται σε αεροπορικές επιδρομές, όπως αυτή στο Λούγκανσκ με τους δεκάδες άμαχους νεκρούς και τους εικόνες φρίκης που έκαναν τον γύρω του κόσμου.
Στις προθέσεις του ΝΑΤΟ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση της Ρωσίας η οποία μέχρι στιγμής κρατά στάση αναμονής.
Το σίγουρο είναι πάντως πως η κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακώνεται. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι υποστηρικές του «Δεξιού Τομέα» σχεδιάζουν νέες επιθέσεις, ανάλογες με αυτές στο Κίεβο, με τη βεβήλωση της ρωσικής σημαίας και την καταστροφή του κτιρίου της πρεσβείας.
 Ήδη, η Μόσχα έχει προειδοποιήσει τους ρωσόφωνους στην Οδησσό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοι, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για επιθέσεις των Ουκρανών νεοναζί σε κτίρια όπου είναι υψωμένη η ρωσική σημαία. Στήνουν ένα νέο ολοκαύτωμα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου