ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Μεγάλη στρατηγική επιτυχία των ρωσόφωνων: Κατέλαβαν μετά από σκληρές μάχες τρία φυλάκια στα σύνορα με την Ρωσία


Τον έλεγχο τριών μεθοριακών διαβάσεων με την Ρωσία ανέλαβαν οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας μετά από σκληρές μάχες που κατέληξαν στην κατάληψη των φυλακίων ελέγχου και στην αιχμαλωσία των Ουκρανών στρατιωτών που που ήλεγχαν.
Πλέον η Νέα Ρωσία αποκτά άμεση πρόσβαση και οδική επικοινωνία με την Ρωσία, κάτι που έχει θορυβήσει την ουκρανική κυβέρνηση αλλά και τις ΗΠΑ οι οποίες ζήτησαν από την Μόσχα να ενττικοποιήσει τους ελέγχους στα φυλάκια αυτά από την πλευρά του ρωσικού εδάφους, τώρα που δεν ελέγχονται από τις ουκρανικές αρχές αυτά που ήταν επί του πρώην ουκρανικού εδάφους (πλέον ανήκουν στη Νέα Ρωσία).
Κάτι που έσπευσε να υποσχεθεί ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, αλλά βέβαια αυτό αφορά το τυπικό μέρος της υπόθεσης: Οπλα και οι εθελοντές που από όλη την Ρωσία συρρέουν στη νεοσύστατη Νέα Ρωσία σίγουρα δεν περνούσαν από τα μεθοριακά φυλακια και τις διαβάσεις αλλά από παράλληλες οδούς.
Γενικά οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας, έχουν κυριαρχήσει στις μάχες της τελευταίας εβδομάδας, μετά την ήττα που υπέστησαν στην πολύνεκρη μάχη του αεροδρομίου του Ντοτνέτσκ. Με διαδοχικές καταρρίψεις δύο Mil Mi-24, ενός Su-25 κι ενός αεροσκάφους ηλεκτρονικής επιτήρησης An-30 (το defencenet.gr κάλυψε πρώτο απ'όλα τα ελληνικά μέσα τα συγκεκριμένα γεγονότα με οπτικοακουστικό υλικό) κατάφεραν σημαντικό πλήγμα στις ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις οι οποίες έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην ανακατάληψη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.
Ο εν συνεχεία βομβαρδισμός αμάχων μέσα στην πόλη και ο θάνατος αμάχων, ατσάλωσε το ηθικό των δυνάμεων αυτοάμυνας οι οποίοι ταυτόχρονα προσάρμοσαν την τακτική τους σε έναν πιο αποτελεσματικό α/α αγώνα.
Δύο φορτία MANPADS SA-18 (οι πληροφορίες μιλάνε για 50 εκτοξευτές συνολικά) μοιράστηκαν στις δυνάμεις αυτοάμυνας και τα αποτελέσματα τα είδαμε: Ο ουκρανικός Στρατός έχασε μέσα σε τρεις ημέρες το 10% των εναέριων μέσων που χρησιμοποιεί στις μάχες και το κυριότερο σταμάτησαν ή περιορίστηαν οι εναέριες αποστολές υποστήριξης στα ουκρανικά στρατεύματα.
Οι αρχές της Νέας Ρωσίας απαντώντας στην πρόταση του νέου Ουκρανού προέδρου Ποροσένκο να παραδώσουν τα όπλα και να λάβουν αμνηστεί απαίτησαν να αποσύρει τα στρατεύματά του από το "έδαφός τους" και εν συνεχεία να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη Νέα Ρωσία...
http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου