ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ξεπουλάνε και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου – Συμφωνία Στουρνάρα στις Βρυξέλλες


Ξεπουλάνε και την Επίδαυρο - Συμφωνία Στουρνάρα στις Βρυξέλλες

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου βρέθηκε στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο περιουσιολόγιο προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Ξένοι επενδυτές γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους στον Γιάννη Στουρνάρα, όταν αυτός συναντήθηκε με την τρόικα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τον αναμενόμενο ανασχηματισμό. Ο Γ. Στουρνάρας, που όπως φαίνεται είχε αναλάβει χρέη πρωθυπουργού, παρέλαβε τη λίστα της νέας κυβέρνησης την οποία και παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά για να την γνωστοποίησει στα ΜΜΕ και να την μάθουν και ο ελληνικός λαός.
Στο περιθώριο αυτών των συναντήσεων για την κατάρτιση του ανασχηματισμού, ο Γ. Στουρνάρας, λίγο πριν μετακινηθεί από το Υπ. Οικονομικών φαίνεται πως «έκλεισε» το καλύτερο deal.
Ξένα επενδυτικά funds, τον προσέγγισαν με ένα… θεατρικό ενδιαφέρον. Το αίτημα τους ήταν η αγορά του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου. Ο Στουρνάρας δεν πίστευε ότι εκτός από το χαρτί του ανασχηματισμού, επέστρεφε στην Ελλάδα με το μεγαλύτερο deal όλων των εποχών. Δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις. Μόλις πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, απομάκρυνε τον Θεοχάρη και επικοινώνησε με το ΤΑΙΠΕΔ, ενημερώνοντάς τους να προσθέσουν στα «προς πώληση» ακίνητα του δημοσίου και το θέατρο στην Επίδαυρο.
Από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Το ποσό για το οποίο συζήτησε και απ” ό,τι φαίνεται συμφώνησε ο Γ. Στουρνάρας είναι αστρονομικό. Πολλοί λένε πως δυο – τρία ακόμη θέατρα να πουλήσουμε και αποπληρώνουμε το χρέος μας για τα καλά και έπειτα θα μπορούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις να συνεχίζουν το έργο που έκαναν και πριν έρθει η τρόικα στη χώρα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά από αυτή την επιτυχημένη συμφωνία, αναμένεται να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.
http://www.jodigraphics.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου