ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Προκλητική ενέργεια των Γκρίζων Λύκων στην Θράκη, λίγο πριν τις κάλπες των ευρωεκλογών




Μήνυμα με πολλά υπονοούμενα για τουρκοποίηση της Θράκης, από τους Γκρίζους Λύκους (DEB)

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Προκλητική ενέργεια του DEB (κόμμα Γκρίζων Λύκων Θράκης) που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, με την άδεια του Αρείου Πάγου, η οποία αγγίζει τα όρια «πολεμικής πρόκλησης», υλοποιείται στα ορεινά και πεδινά μουσουλμανικά χωριά των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, τις τελευταίες ημέρες.
Υπάρχει μία μουσουλμανική παροιμία, που λέει πως «τον καφέ που μας κέρασαν τον θυμόμαστε 40 χρόνια», η οποία εξηγεί τα χρόνια συναισθήματα που αναπτύσσονται μεταξύ δύο φίλων.

Πριν 2 χρόνια, το κόμμα DEB είχε «συλληφθεί» να χρησιμοποιεί μία παραλλαγή αυτής της παροιμίας, όταν μέλη και στελέχη του πλησίαζαν νεαρές μουσουλμάνες και τις καλούσαν να πιούν ένα καφέ μαζί τους και να εγγραφούν στο DEB, το οποίο –φυσικά- προσέφερε δωρεάν εκδρομές και διακοπές στην Κωνσταντινούπολη, την Αττάλεια και άλλες πόλεις της γείτονος Τουρκίας.

Τώρα, κι ενώ διανύουμε τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών, το ίδιο κόμμα «συνελήφθη» να μοιάζει δωρεάν συσκευασίες καφέ σε μουσουλμάνους ορεινών και πεδινών αυστηρά μειονοτικών χωριών.
Στην συσκευασία δώρου των 250 γραμμαρίων, είναι κολλημένο το λογότυπο του κόμματος των Γκρίζων Λύκων και αναγράφει την μουσουλμανική παροιμία, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό πέρα από το ιδιόμορφο κάλεσμα στήριξής του και πάρα πολλά υπονοούμενα για το μέλλον απέναντι στην Ελλάδα.
Η συσκευασία – δώρο γράφει συγκεκριμένα :
«Ένας καφές που σου κέρασαν, τον θυμάσαι για 40 χρόνια.
Ας είμαστε όλοι μαζί για πολλές σαρακονταετίες» Η συγκεκριμένη ενέργεια, χαρακτηρίζεται απολύτως επιθετική και προκλητική απέναντι στην Ελλάδα και αποτελεί προοίμιο της μετέπειτα συμπεριφοράς του συγκεκριμένου εξτρεμιστικού και ανθελληνικά κινούμενου κόμματος «τούρκων της Δυτικής Θράκης».
Με δεδομένο πως διανύουμε την προεκλογική περίοδο, στην οποία –αν μη τι άλλο- η συμπεριφορά και οι κινήσεις του συγκεκριμένου κόμματος θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται ως «ήρεμη», χωρίς καν δημιουργία υψηλών τόνων σε πολιτικές εκφράσεις, διαπιστώνεται πως η ηγεσία του DEB έχει επιλέξει ήδη την οδό της πρόκλησης, της ασέβειας και της φυγής από την φυσιολογική πορεία που ακολουθούν τα υπόλοιπα Ελληνικά κόμματα.
Εκείνοι που ελέγχουν και αποφασίζουν τα απάντα για το DEB, γνωρίζουν, φυσικά, πως η εκλογή είναι απίθανη (λόγω του εκλογικού ορίου του 3,7%) και επιλέγουν από τώρα την πολιτική της θρασύτατης πρόκλησης και ρήξης με την Ελληνική πολιτεία και, κυρίως, με το αίσθημα των απλών πολιτών, κυρίως των μουσουλμάνων, στους οποίους επιθυμούν να εμφυσήσουν συναισθήματα τα οποία δεν συνάδουν με την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης.
«Ο καφές της παρηγοριάς του χαμένου» ή «ο καφές της ευγνωμοσύνης προς τους ευεργέτες της μητέρας πατρίδας»; Αν μη τι άλλο, ισχύουν και οι δύο εκδοχές της «μετάφρασης» του μηνύματος του DEB που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στους μουσουλμάνους της Θράκης. Δυστυχώς, το αίσθημα της εγκατάλειψης και αποχώρησης της Ελληνικής πολιτείας, είναι ιδιαίτερα έντονο σε όλους τους κατοίκους της Θράκης (χριστιανούς και μουσουλμάνους), που νιώθουν πλέον πως ο καθένας από τη δική του πλευρά πρέπει να παλέψουν για να κρατήσουν όσα με τόσα άνεση «εγκαταλείπει» το κράτος των καρεκλοκένταυρων των Αθηνών.
Δυστυχώς, από την πολιτική ηγεσία – κυβέρνησης της Ελλάδας, η ιεράρχηση και ταξινόμηση αντιμετώπισης παγίων και εκτάκτων αναγκών ή προβλημάτων της χώρας φαίνεται πως δεν συμπεριλαμβάνει καν την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων που αναπτύσσονται στην Ελληνική Θράκη, αφού οι θεσμικά υπεύθυνοι φαίνεται να αδιαφορούν για την υφιστάμενη κατάσταση, η οποία είναι προπομπός μεγαλύτερων προκλήσεων του Ελληνισμού και της Ελληνικότητας της περιοχής.
Με πολιτικές αποφάσεις και με την πρόφαση της οικονομικής κρίσης και της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, η Ελληνική Πολιτεία λαμβάνει αποφάσεις (ή αποφεύγει να αντιμετωπίσει μείζονα ζητήματα) καταστροφικές απέναντι στις παράνομες δραστηριότητες κυρίως των τουρκικών υπηρεσιών αλλά και την κινητικότητα του εκάστοτε τούρκου προξένου της Κομοτηνής που αναπτύσσονται στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας. Σαν παράδειγμα, αναφέρουμε το κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων σε κρίσιμες μουσουλμανικές περιοχές όπου υπάρχει υψηλή κινητικότητα τούρκων "τουριστών" (και όχι μόνο) και την απογύμνωση του ευρύτερου ορεινού όγκου της Θράκης, από κρατικές υπηρεσίες, γεγονός που υποδηλώνει την σιωπηρή αποχώρηση του Ελληνικού κράτους από τις περιοχές και αυτές και την ταυτόχρονη σιωπηλή παράδοσή τους στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, δημιουργώντας την αίσθηση της εγκατάλειψης των Ελλήνων μουσουλμάνων (Πομάκων), οι οποίοι φαίνεται πως «παραδίδονται» στα χέρια του τουρκικού προξενείου, δηλαδή της Τουρκίας…
Με δεδομένη την πρωτιά του κόμματος των Γκρίζων Λύκων στο νομό Ροδόπης, στην κάλπη των ευρωεκλογών, τα περιθώρια δεν στενεύουν απλά, αλλά καθίστανται ανυπόφορα, για όποιον αισθάνεται την πραγματικότητα. Και, ίσως, η καλύτερη πρώτη απάντηση που μπορεί να δοθεί αυτή τη στιγμή είναι μέσω της κάλπης, αφού οι Έλληνες καλούνται να στηρίξουν εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν όχι μόνο στους Δήμους και στις Περιφέρειες, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου απαιτείται να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εκείνοι που θα δώσουν τον «νυν υπέρ πάντων αγώνα» υπέρ της πατρίδας, υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ της Ελλάδας και της Ελληνικότητας του συνόλου της υπάρχουσας γεωγραφικής έκτασης της χώρας.
Και για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη τι ακριβώς συμβαίνει, στις σύγχρονες Θερμοπύλες της Ελληνικής Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, των Δωδεκανήσων και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, οι αγώνες που δίνονται είναι καθημερινοί και είναι «μάχες» ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Και αυτές τις σύγχρονες Θερμοπύλες δεν είναι δυνατόν να εγκαταλειφθούν, από κανέναν…
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου