ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές της δύναμης ταχείας αντίδρασης τα θύματα της ενέδρας στο Καρματόρσκ!



Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές ήταν τελικά τα θύματα της σημερινής ενέδρας των δυνάμεων αυτοάμυνας στο Καρματόρσκ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς είναι η πρώτη φορά από την έναρξη των συγκρούσεων στην Ανατ. Ουκρανία που στελέχη των δυνάμεων Αλεξιπτωτιστών της χώρας σκοτώνονται σε μάχες με ρωσόφωνους.
Μάλιστα και όπως αναφέρουν ουκρανικά site ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών Αλεξιπτωτιστών έχει ανέβει στους 7, καθώς ακόμη ένας σοβαρά τραυματισμένος υπέκυψε στα τραύματά του ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός να ανέβει και άλλο.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες ανήκαν στην ανεξάρτητη 95η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (95 окрема аеромобільна бригада) η οποία θεωρητικά είναι από τις μονάδες με την υψηλότερη ετοιμότητα στον ουκρανικό Στρατό,
Είναι η δύναμη ταχείας αντίδρασης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων  και η μονάδα που έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες συνεργασίες με το ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του προγράμματος  PIP (Partnership for Peace).
Αυτό όμως δεν εμπόδισε τις δυνάμεις αυτοάμυνας να πραγματοποιήσουν ενέδρα σήμερα  το  μεσημέρι κτυπώντας την ουκρανική φάλαγγα με ΤΟΜΠ στα οποία επέβαιναν άνδρες της 95ης Ταξιαρχίας με όπλα βαρέως τύπου.
Όπως έγινε γνωστό η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 13:00 όταν το κομβόι των ουκρανικών οχημάτων βρισκόταν 20 χλμ. απόσταση από το Καρματόρσκ κοντά στο χωριό Oktyabrskoe. Η περιοχή είναι δασωμένη αλλά ο δρόμος προς το Καρματόρσκ και που περνά έξω από το Oktyabrskoe βρίσκεται δίπλα σε ποταμό και οι δυνάμεις αυτοάμυνας είχαν στήσει την ενέδρα από την πλευρά του ποταμού κρυμμένοι στη βλάστηση στις όχθες του ποταμού.
Η επίθεση έγινε με πυρά όπλων αλλά κυρίως με οπλοβομβίδες ενώ όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί χρησιμοποιήθηκαν και συστοιχίες Strelets. Πρόκειται για εκτοξευτές που φέρουν τρία αντιαεροπορικά βλήματα Igla-S και οι οποίοι μπορούν να πυροδοτηθούν από απόσταση. Προφανώς οι δυνάμεις είχαν αντικαταστήσει τα βλήματα με ρουκέτες ενδεχομένως RPG.
Η πρώτη βολή έγινε είτε από οπλομβοβίδα είτε από RPG και το οποία κτύπησε το δεύτερο ΤΟΜΑ της φάλαγγας (συνολικά υπήρχαν 6 ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ BTR) ένα BMD-2 στη μηχανή του.
Τα BMD-2 είναι ΤΟΜΑ για αερομεταφερόμενες δυνάμεις εκ των οποίων η Ουκρανία απέκτησε 63 το 1995 και ακόμη 78 μεταξύ του 2000 και του 2008.
Το όχημα ακινητοποιήθηκε κοντά στη γέφυρα μετά από έκρηξη ενώ αυτό που ακολουθούσε προσπάθησε να το σπρώξει για να απελευθερώσει τη φάλαγγα αλλά έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν και τα δύο.
Στη συνέχεια ακολούθησαν πυρά από ελαφρά όπλα ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν και την ύπαρξη ελεύθερων σκοπευτών. Η μάχη με τους 30 περίπου άνδρες των δυνάμεων αυτοάμυνας κράτησε συνολικά μια ώρα και εκτός από τους 7 νεκρούς Αλεξιπτωτιστές ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 8 Ουκρανοί.
Από τους επιτιθέμενους δεν σημειώθηκαν απώλειες, κάτι που σημαίνει πως ο αιφνιδιασμός της ουκρανικής φάλαγγας ήταν πλήρης και παρά το γεγονός ότι αντάλλασσαν πυρά με τους ρωσόφωνους για πάνω από μια ώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου