ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΟΟΣΑ: Τεμπέληδες οι Γερμανοί..Περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο δουλεύουν οι Έλληνες.


«Λιώνουν» στη δουλειά οι Έλληνες με 42 ώρες την εβδομάδα. 
Περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο.

Τέλος στις προκαταλήψεις και στις αβάσιμες κατηγορίες των Ευρωπαίων και ειδικότερα των Γερμανών, οι οποίοι εν μέσω οικονομικής κρίσης αποκαλούσαν τους Έλληνες τεμπέληδες, βάζει έκθεση του ΟΟΣΑ.

Η εικόνα που έχουν στο μυαλό τους οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα και τους Έλληνες κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία μάλιστα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, καθώς προέρχονται από τον ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού «τεμπέληδες» δεν είναι οι Έλληνες καθώς μέσα στο 2014 ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος... κουβάλησε στις πλάτες του 2.034 εργατοώρες.

Αυτό μεταφράζεται σε 42 ώρες την εβδομάδα, περισσότερες από κάθε άλλο Ευρωπαίο.

Οι Ελβετοί εργαζόμενοι (που φημίζονται για την εργατικότητά τους), δούλεψαν κατά μέσο όρο 1.619 ώρες το χρόνο, το οποίο αντιστοιχεί σε 38 ώρες την εβδομάδα.

Μεταξύ των 35 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο οι εργαζόμενοι στο Μεξικό (2.226 ώρες), τη Χιλή (2029 ώρες) και τη Νότια Κορέα ( 2.090 ώρες το 2011) εργάστηκαν περισσότερες ώρες από τους Έλληνες.

«Ποιος θα το φανταζόταν;» σχολίασε η ελβετική ταμπλόιντ Blick «οι Έλληνες είναι πιο εργατικοί από ό, τι οι Ελβετοί».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ένας από τους λόγους για τον υψηλό αριθμό ωρών εργασίας στην Ελλάδα είναι ότι πολλοί ενήλικες κάνουν δύο και τρεις δουλειές για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ωστόσο, αν πρέπει να αναζητήσουμε τους... τεμπέληδες, βάσει της έκθεσης του ΟΟΣΑ, αυτοί είναι οι Ολλανδοί που εργάζονται κατά μέσο όρο μόλις 1.381 ώρες το χρόνο και οι Γερμανοί (1397 ώρες ετησίως), δηλαδή 600 ώρες λιγότερες από τους Έλληνες.

Οσο για τους Αμερικανούς εργάζονται κατά μέσο όρο 1.790 ώρες, ακριβώς πάνω από το μέσο όρο (1.765 ώρες) των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ.
http://www.eglimatikotita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου