ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Σχεδιασμός Άσκησης της ΠΑ με «Καταιγίδα » βομβών στο Πεδίο Βολής Κρανέας (ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014)


5a5f6-csΣτις 3 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014, η οποία επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια! Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Όπλου, η οποία προβλέπει την εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρά  από το σύνολο των Αεροσκαφών  των Πολεμικών  Μοιρών  της ΠΑ.
Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας για τον» ΚΑΜΠΕΡΟ 2014 » σύμφωνα με  το defenceline.grείναι η 3η Ιουλίου που σημαίνει απλά ότι Πολεμική Αεροπορία τούτο το Καλοκαίρι  δεν θα πάει διακοπές
Στην άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Βολής Κρανέας, προβλέπεται η εκτέλεση βολών από το σύνολο των αεροσκαφών της ΠΑ, τόσο με κατευθυνόμενα όπλα αέρος – εδάφους όσο και με βόμβες γενικής χρήσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες μας μάλιστα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές της συγκεκριμένης άσκησης, καθώς μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ εκτελούν πτήσεις προς το Πεδίο Βολής σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Να θυμίσουμε ότι η Πολεμική Αεροπορία  έκανε την  Άσκηση ʽʼΓυπαετός 2013ʼʼ με πραγματικά πυρά  ,ενώ η άσκηση (ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014)  δεν έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια !

Καταιγίδα ”έξυπνων βομβών ”με κατάδειξη laser απο Μαχητικά της ΠΑ και E/Π της ΑΣ …ʽʼΓυπαετός 2013ʼʼ

PCAS_Image_1200-edit

Εξι (6) F-16 , δύο F-4 ,δύο  Α-7 και 2 δύο Απάτσι AH-64 A& D σε συνεργασία με ομάδα Ειδικών Δυνάμεων χρησιμοποιώντας καταδείκτες lazer απο προκεχωρημένους παρατηρητές εδάφους και αέρος  έπληξαν με χειρουργική ακρίβεια στόχους στο Πεδίο Βολής Κρανέας !

Η ‘Ασκηση με την ονομασία  ”Γυπαετός 2013 ” σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με Επιθετικό σενάριο , ώστε να αποκτήσουν όλες τις εμπλεκόμενες  Δυνάμεις τη σχετική εμπειρία που θα χρησιμοποιηθεί στο πεδίο της μάχης και είναι καθαρά Επιθετική  Άσκηση !

Την 5 και 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ΠΒ Κρανέας η διακλαδική άσκηση ʽʼΓυπαετός 2013ʼʼ.

Η άσκηση περιελάμβανε βολές αέρος εδάφους πραγματικών όπλων από αεροσκάφη της ΠΑ σε συνεργασία με καταδείκτες laser από το έδαφος και τον αέρα. (σχεδιάγραμμα)

Στην άσκηση συμμετείχαν από πλευράς ΣΞ επιθετικά Ε/Π AH-64A και D και ομάδες ειδικών δυνάμεων και από πλευράς ΠΑ αεροσκάφη F-16, F-4 και A-7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου