ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πυροβολισμοί στο Νικολάεφ εναντίον ρωσόφωνων από νεοναζιστές του "Δεξιού Τομέα" - Tουλάχιστον 20 τραυματίες


Aίμα χύθηκε στο Νικολάεφ πόλη με ρωσόφωνο πληθυσμό όταν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων της νύχτας νεοναζί του "Δεξιού Τομέα" που έχουν μεταφερθεί εκεί, από την δυτική Ουκρανία προς εκφοβισμό των ρωσικών πληθυσμών, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τους διαδηλωτές. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 τραυματίες οι περισσότεροι των οποίων φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.
Το Νικολάεφ είναι ιδιαιτέρως σημαντική πόλη για την Ουκρανία, αφου εκει βρίσκονται τα ναυπηγεία της χώρας. Πρόκειται για πόλη του μισού εκατομμυρίου.
Tην ίδια στιγμή στο Ντόνετσκ πολλά αστυνομικά τμήματα αρνούνται να προβούν σε ενέργειες εναντίον των διαδηλωτών, και δεν υπακούν σε απευθείας εντολές της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου. Την ίδια στιγμή ειδικές αστυνομικές δυναμεις των "Mπερκούτ" που στάλθηκαν από το Κίεβο για να εισβάλουν στο καταληφθέν κτήριο της περιφέρειας του Ντόνετσκ, όπου ρωσόφωνοι κήρυξαν χθες την "Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ντόνετσκ", αρνήθηκαν να το πράξουν. Το Κίεβο υπέστη ψυχρολουσία και προσπάθησε να το μαζέψει λέγοντας, ότι "θελουμε να αοφύγουμε την αιματοχυσία, εάν τους διώξουμε με την βία, θα ξαναεπιστρέψουν, θελουμε να το κάνουμε μέσω διαπραγμάτευσης"!
 Η αλήθεια ειναι ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών στις περιοχές αυτές είναι ρωσόφωνοι, και επιθυμούν μέσα τους και αυτοί να ανήκουν στην Ρωσική Ομοσπονδία. Ειδικά οι "Mπερκούτ" δεν ξεχνούν πόσο τους διέβαλε η νυν νεοναζιστική διορισμένη από την Δύση κυβέρνηση του Κιέβου, κατά την διαρκεια των διαδηλώσεων στην πλατεία Μαιντάν, όταν στην κυριολεξία τους κομμάτιαζαν Τατάροι βετεράνοι της Συρίας, και φασίστες του "Δεξιού Τομέα", και τώρα τους ζητήται να χτυπήσουν ομόαιμούς τους.
Έτσι τώρα αντιτίθενται στην σύλληψη ανθρώπων που πηγαίνουν έξω για να διαδηλώσουν προς υποστήριξη ενός εκλεγμένου κυβερνήτη της περιφέρειας Ντόνετσκ του Paul Gubaryov και την δράση του κατά της διορισμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας.Ο Paul Gubaryov έχει συλληφθεί από τις 6 Μαρτίου από δυναμεις της SBU που εισέβαλαν στο σπίτι του και τον μετέφεραν αμέσως στο Κίεβο όπου κρατέιται στα κεντρικά της SBU.
Τις πληροφορίες για την άρνηση των αστυνομικών να προβούν σε ενέργειες κατά των διαδηλωτών τις επιβεβαιώσε και η γυναίκα του Κατερίνα
"Με ενημέρωσαν ότι η Ντόνετσκ " Berkut " αρνήθηκε να ακολουθήσει τις διαταγές από το Κίεβο" είπε.
Χθες έγινε γνωστό ότι ο εκλεγμένος κυβερνήτης του Ντόνετσκ Paul Gubaryov ορίστηκε από το δικαστήριο ότι μπορεί να απελευθερώθεί με εγγύηση 10 χιλιάδες δολάρια.
Στο Χάρκοβο αντίθετα όπου υπάρχουν φήμες ότι έχουν αναπτυχθεί μέχρι και 150 άντρες της Blackwater, μεταμφιεσμένων ακόμα και σε Ουκρανούς αστυνομικούς,επιχείρηση-σκούπα βρίσκεται σε εξέλιξη και, σύμφωνα με το "KievPost", ήδη έχουν συλληφθεί 70 "αυτονομιστές".
Σε ανακοίνωσή του, ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβάκοφ, υποστήριξε πριν από λίγο ότι τα 70 άτομα που συνελήφθησαν στο Χάρκοβο, θεωρούνται ύποπτοι για παράνομη δραστηριότητα που συνδέεται με αποσχιστικές κινήσεις "αλά Κριμαία".
Λίγες ώρες νωρίτερα, η ουκρανική αστυνομία είχε εκδιώξει ομάδα ρωσόφιλων καταληψιών από το κυβερνείο της πόλης.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου