ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

O Βενιζέλος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας

O Βενιζέλος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας
Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος
Μπορεί ο κ. Βενιζέλος να έχει χάσει στις τελευταίες εκλογές το 70% του κόμματος του, και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις σχεδόν το 90%, αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε την πλήρη και άνευ όρων ηγεμονία του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, εμμέσως πλην σαφώς, έμαθε τα νέα της αποπομπής του από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέα Δημοκρατίας από την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, κα Αλ Σαλέχ, η οποία είχε βρει την υποψηφιότητα του ακραία. Η κα Αλ Σαλέχ που βρίσκει τον κ. Κρανιδιώτη ακραίο, είναι η ίδια πολιτικός που είχε πει το εξής με αφορμή τον βιασμό 27χρονης Ελληνίδας από λαθρομετανάστες στην Ομόνοια: «…Να θυμάστε βέβαια ότι η βία φέρνει βία. Οι ευθύνες για τον βιασμό αγγίζουν και όλους αυτούς τους εθνικόφρονες και αδιάλλακτους δήθεν πατριώτες.»
Αυτή δεν είναι μια ακραία δήλωση μιας ακραίας πολιτικού σύμφωνα με τα
ΜΜΕ. Ακραίες είναι οι πατριωτικές θέσεις του κ. Κρανιδιώτη, που κατά κάποιο τρόπο δημιουργούν πρόβλημα στην Νέα Δημοκρατία. Εξάλλου, κατά της υποψηφιότητας Κρανιδιώτη τάχθηκε και η γνωστή Μαρία Ρεπούση, η οποία έγραψε στο twitter, «Η ΝΔ να σπάσει το ακροδεξιό απόστημά της. Να πάρει διαζύγιο από το Δ21. Να καθαρίσει το ευρωψηφοδέλτιό της. Δεν αρκεί η αποπομπή Μπαλτάκου.» Μετά από τις παρεμβάσεις Αλ Σαλέχ και Μαρίας Ρεπούση πως θα μπορούσε ο κ. Σαμαράς να κρατήσει στο ευρωψηφοδέλτιο τον κ. Κρανιδιώτη;
«Τον δρόμο της απομάκρυνσης των ακροδεξιών θυλάκων από την κυβερνητική «πυραμίδα» δείχνει και ζητά με έμφαση το ΠΑΣΟΚ» θα διαβάζουμε στο «Έθνος». Ο κ. Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα σαφής στον κ. Σαμαρά για το ποιους μπορεί να έχει ως υποψήφιους στο κόμμα της Νέα Δημοκρατίας. Για τον κ. Βενιζέλο δεν ήταν αρκετό να αποφασίσει ποιος θα ήταν υποψήφιος με την ΝΔ, πάλι το «Έθνος» μας ενημερώνει ότι θα υπάρξουν «Αλλαγές στην ατζέντα Σαμαρά – Διώχνει τους «Φαήλους». Στη Βουλή τα λογοκριμένα νομοσχέδια.»
Είναι πλέον προτεραιότητα για την κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά η ψήφιση του νόμου λογοκρισίας, όπου ο λόγος μετατρέπεται σε πράξη και όπου η βασική συνταγματικά και δήθεν κατοχυρωμένη ελευθερία του λόγου καταργείται προς χάριν της νέας πολυπολιτισμικής Ελλάδας.
Να θυμίσουμε εδώ, ότι ο κ. Βενιζέλος είναι ο δημιουργός του περίφημου νόμου περί “ευθύνης” υπουργών, είναι ο άνθρωπος που μετά από ενδελεχή έρευνα βρήκε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν αθώος και αδίκως κατηγορούμενος, είναι ο υπουργός που φόρτωσε τον φορολογούμενο με 700 εκ. ευρώ κάθε χρόνο προς όφελος των φίλων του στην ΔΕΗ, είναι ο υπουργός που επέβαλε το χαράτσι στα ακίνητα προκειμένου να διατηρήσει ένα σπάταλο, μεγάλο και κομματικό κράτος. Μετά από όλα αυτά και παρά την αγάπη που έχουν τα ΜΜΕ, δεν είναι τυχαίο ότι η δημοτικότητα του κ. Βενιζέλου βρίσκεται σε απίστευτα χαμηλά ποσοστά. Το ερώτημα είναι πως γίνεται ένας τόσο αντιπαθητικός, αποτυχημένος και αθεράπευτα αλαζονικός πολιτικάντης να κυβερνά ένα άλλο κόμμα, που η δύναμη του, παρεμπιπτόντως, είναι πολλαπλάσια από αυτή του σημερινού ΠΑΣΟΚ;
Η απάντηση δεν βρίσκεται στο τι είναι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος. Η απάντηση βρίσκεται στο τι είναι η ΝΔ. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα εξουσίας, όχι με την έννοια ότι βρίσκεται κοντά και διεκδικεί την εξουσία, αλλά με την έννοια ότι η ΝΔ είναι ένας μηχανισμός με μοναδικό στόχο την κατοχή της εξουσίας. Οι διορισμοί, οι δαπάνες του δημοσίου, τα δημόσια έργα, οι επιδοτήσεις και τα ρουσφέτια είναι η ουσία και ο αυτοσκοπός της πολιτικής. Όλα τα άλλα, πότε ο φιλελευθερισμός, πότε ο δεξιός πατριωτισμός, πότε ο εκσυγχρονισμός και όλα τα σχετικά, είναι απλά η βιτρίνα της πολιτικής για τα κορόιδα. Ο κ. Βενιζέλος επιτρέπει στον κ .Σαμαρά να κατέχει το αξίωμα του πρωθυπουργού, επομένως ο κ. Σαμαράς δεν έχει πρόβλημα να υποχωρεί σε όλα τα ιδεολογικά θέματα, γιατί απλούστατα η αξία αυτών των θεμάτων για τον κ. Σαμαρά και τον μηχανισμό του κόμματος είναι ακριβώς μηδέν.
Στην Ελλάδα που τα έχουμε δει όλα, από κομμουνιστές και ναζιστές μέχρι και τις 30 διαφορετικές εκδόσεις του ΠΑΣΟΚ στο ενδιάμεσο, είναι κρίμα που ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί ένα γνήσια δεξιό, συντηρητικό κόμμα. Τα έχουμε όλα, εκτός από τις εναλλακτικές λύσεις.
Καλή Ανάσταση. 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου