ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Γελάνε οι ψαράδες στην Χίο με την “τουρκική υπερδύναμη” και τις έρευνες για το χαμένο F 16!

image


Ξέρουνε οι Χιώτες ψαράδες, δεν ξέρουν οι Τούρκοι;
ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΑΛΙΕΙΣ… ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΝΟΤΙΩΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ 
Ανέκδοτο αποτελεί στους κύκλους των αλιέων του νησιού τις τελευταίες ημέρες η προσπάθεια του Τουρκικού Ναυτικού να εντοπίσει το

αεροσκάφος τύπου F 16, που κατέπεσε νοτίως της Χίου στις 8 Οκτωβρίου του 1996.


Όπως ισχυρίζονται, το στίγμα του αεροσκάφους είναι τόσο ευκρινές, όσο πιθανά και μια καρφίτσα σε ένα πλακάκι. Μάλιστα οι περισσότεροι ψαράδες στα νοτιόχωρα το έχουν εντοπίσει με τα βυθόμετρα των αλιευτικών σκαφών τους άπειρες φορές.
«Είναι ανέκδοτο. Το στίγμα του αεροπλάνου είναι άμεσα εντοπίσιμο και οι περισσότεροι που ψαρεύουμε χρόνια στα νερά της Χίου γνωρίζουμε και την ακριβή του θέση. Ένα μεταλλικό αντικείμενο μεγάλου μεγέθους, πόσο μάλλον ένα αεροσκάφος, φαίνεται πεντακάθαρα ως στίγμα και ως μέγεθος στα βυθόμετρα, ακόμη και στα ερασιτεχνικά όπως τα δικά μας», αναφέρουν στον «π».
Προκειμένου μάλιστα να ενδυναμώσουν τους ισχυρισμούς τους είναι διατεθειμένοι να δείξουν το σημείο στους Τούρκους, για να μην παιδεύονται…
«Άλλα πράγματα ψάχνουν… Όχι ένα αεροσκάφος… Το θέμα που μας προβληματίζει είναι πώς στη διαδικασία αυτή έχει εμπλακεί ενεργά και το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας. Είναι δυνατόν να μπαίνουμε στη διαδικασία ερευνών; Αφού προφανώς ήδη το έχουν εντοπίσει… Ας βγουν να πουν τί συμβαίνει και ποια είναι η πραγματικότητα»,υπογραμμίζουν οι ψαράδες, που, αν και δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία του Πολεμικού Ναυτικού, εντούτοις διατηρούν τις επιφυλάξεις τους αναφορικά με τις προθέσεις των γειτόνων. 
http://politischios.gr/koinonia/xeroyn-oi-hiotes-psarades-den-xeroyn-oi-toyrkoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου