ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η σημερινή απεργία για ποιο λόγο έγινε;


poreia-apergia-sullalitirio-diadilosi
Κατάλαβε άραγε κάποιος γιατί έγινε η σημερινή 24ωρη απεργία; Τι εξυπηρέτησε; Σε τι βοήθησε τους εργαζόμενους; Απεναντίας, η κυβέρνηση αδιαφόρησε πλήρως και οι εργοδότες γλίτωσαν μισθούς μιας μέρας.
Άλλο ένα απεργιακό χάπενινγκ έλαβε τέλος. Ούτε ογκώδεις συγκεντρώσεις, ούτε κανένα αποτέλεσμα είχε η σημερινή πανελλαδική 24ωρη απεργία, πλην της ταλαιπωρίας των πολιτών εξ αιτίας της μη κυκλοφορίας κάποιων μέσων μαζικής μεταφοράς. Και πλην ακόμα της δικαιολόγησης της παρουσίας των κομματικών συνδικαλιστών σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο έχει
πλήρως απομαζικοποιηθεί, καθόσον κανείς εργαζόμενος δεν αισθάνεται ότι του διασφαλίζει τα συμφέροντά του. Επομένως δεν έχει και κανένα νόημα η συμμετοχή του.
Που είναι άραγε η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ κ.λ.π. όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων; Όλα αυτά τα χρόνια που οι εργαζόμενοι απολύονται και αυτοκτονούν; που ο επίσημος αριθμός των ανέργων έφτασε το 1,5 εκατομμύρια; Που είναι οι αγώνες τους και οι διαρκείς απεργίες οι οποίες θα έβαζαν φραγμό στα σχέδια της τρόϊκας και των εντολοδόχων ελληνικών κυβερνήσεων; Πλήρης απογοήτευση.
Πέτρος  Χασάπης

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου