ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μάχη στο κτίριο της τηλεόρασης του Ντόνετσκ - Κατελήφθη από κομάντο χωρίς διακριτικά


Mάχη διεξάγεται στο κτίριο της τηλεόρασης στο Ντόνετσκ αυτή την στιγμή.
Ομάδα κομάντο χωρίς διακριτικά, όπως και στην Κριμαία, κατέλαβαν το κτίριο και ήδη έχουν εμπλακεί σε μάχη με τις ειδικές δυνάμεις των Ουκρανών και τους μισθοφόρους της Blackwater.
Στο μεταξύ πανικοβλημένος από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και από τον τεμαχισμό της, ούτως ή άλλως τεχνητής οντότητας, του ουκρανικού κράτους ο εμφανιζόμενος ως "πρόεδρος" της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι "Η Ρωσία  υλοποιεί τη δεύτερη φάση της ειδικής επιχείρησης ανατροπής της κυβέρνησης του Κιέβου" και στέλνει παραστρατιωτικές δυνάμεις, μισθοφόρους της Blackkwater και ειδικές δυνάμεις στην περιοχή, μια που ουκρανικός Στρατός δεν υφίσταται.
«Οι εχθροί της Ουκρανίας προσπαθούν να επαναλάβον το σενάριο της Κριμαίας αλλά εμείς δεν θα το επιτρέψουμε» ανέφερε ο Τουρτσίνοφ κατηγορώντας «αυτονομιστικές ομάδες που συντονίζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες» για τις εισβολές στα ουκρανικά κυβερνητικά κτίρια.
«Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι υλοποιείται σχέδιο αποσταθεροποίησης της κατάστασης. Το σχέδιο περιλαμβάνει την εισβολή ξένων στρατευμάτων και την κατάληψη των ανατολικών επαρχιών της χώρας» υποστήριξε από την πλευρά του ο Ουκρανός "πρωθυπουργός" Αντρέι Γιάτσενιουκ.
Tα μέλη του ρωσόφωνου Εθνικού Συμβουλίου του Ντονετσκ ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι οι αρχές του Κιέβου έστειλαν δυνάμεις ασφαλείας και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Ντόνετσκ, για να εξουδετερώσουν τους υποστηρικτές του δημοψηφίσματος και την δημιουργία της Δημοκρατίας του Ντονετσκ.
 
"Μας στέλνουν οπλισμένους άνδρες και στρατιωτικό εξοπλισμό. Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιφέρειας να υποστηρίξουν τον σκοπό μας. Αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε. Οι άνθρωποί μας μας είπαν ότι στέλνουν και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς πρωσικού, όπως και πολυβόλα".
 
Στο μεταξύ σε επιφυλακή τέθηκαν και οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή της Κριμαίας και ήδη δεκάδες ρωσικά ελικόπτερα Mil Mi-17 Hip και Mil Mi-24 Hind έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα αεροδρόμια περιμετρικά των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας που έχουν εξεγερθεί και οι πολίτες τους ζητούν ένωση με την Ρωσία.
 
Στο μεταξύ όπως γράφουμε και σε άλλο σημείο της σελίδας
Δύο μαχητικά πέταξαν το πρωί εκφοβιστικά επάνω από το Χάρκοβο πργαμττοποιώντας μχαμηλές διευλεύσεις και προειδοποιώντας κατ'αυτό τον τρόπο ότι είναι έτοιμοι να βομβαρδίσουν την πόλη.
 
Δύο μαχητικά πέταξαν το πρωί εκφοβιστικά επάνω από το Χάρκοβο πραγματοποιώντας χαμηλές διευλεύσεις και προειδοποιώντας κατ'αυτό τον τρόπο ότι είναι έτοιμοι να βομβαρδίσουν την πόλη.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου