ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Σε θέσεις μάχης ο Ουκρανικός Στρατός στο Σλαβιάνσκ - 'Ετοιμοι να απαντήσουν οι ρωσόφωνοι


Ο Ουκρανικός Στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του στο Σλαβιάνσκ και λαμβάνει θέσεις μάχης για τη συνέχιση της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης που έχει ανακοινώσει ο «πρόεδρος» της χώρας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.
Πληροφορίες αναφέρουν πώς το Κίεβο θα επιχειρήσει να ανακαταλάβει το αεροδρόμιο της πόλης, όπως έκανε στο Κραματόρσκ, το οποίο σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους ελέγχεται πλέον απο τον ουκρανικό στρατό. Το ερώτημα είναι αν οι απώλειες θα είναι ένα αεροσκάφος, ένα ελικόπτερο και 4 νεκροί.
Όλα δείχνουν πώς μία νέα "κόλαση" πυρός έρχεται σήμερα με τους ρωσόφωνους να δηλώνουν έτοιμοι να αντισταθούν και να απαντήσουν στα πυρά.
Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία τα τεθωρακισμένα οχήματα του Ουκρανικού Στρατού τα οποία έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αεροδρόμιο του Σλαβιάνσκ είναι περίπου 60 στο, αριθμό με εκατοντάδες άνδρες του Ουκρανικού Στρατού.
Οι πρώτες πληροφορίες, όπως μεταδόθηκαν και από τον ITAR-TASS έκαναν λόγο για τουλάχιστον 20 ΤΟΜΠ και 500 άνδρες των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν περικυκλώσει το αεροδρόμιο το οποίο έχει καταληφθεί από δυνάμεις ρωσόφωνων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ωστόσο φέρεται πώς υπήρξαν μετακινήσεις τεθωρακισμένων.
Σημειώνεται πώς μία φάλαγγα τεθωρακισμένων και μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονται από χθες σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Σλαβιάνσκ.
Αυτή, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου αποτελείτο τουλάχιστον από 10 θωρακισμένα, 7 άρματα μάχης και 7 οχήματα μεταφοράς προσωπικού με μέλη των ειδικών δυνάμεων κοντά στην τοποθεσία Ιζιούμ, η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της Σλαβιάνσκ, στην οδική αρτηρία που οδηγεί εκεί από το Χάρκοβο.
Η «κυβέρνηση» του Κιέβου είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση, όπως την έχει βαφτίσει, για να ανακαταλάβει κρατικά κτίρια στην ευρύτερη περιοχή του Ντονέτσκ. Τη σπρώχνουν σε αυτό και οι ΗΠΑ και τη συνδράμουν επίσης με άνδρες της Blackwater.

Οι Ρωσόφωνοι πάντως είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν ακόμη πιο σκληρά και ήδη έχουν λάβει και αυτοί θέσεις μάχης, αναμένοντας ωστόσο, όπως λένε οι ίδιοι, βοήθεια από τη Ρωσία.
Ο υπ’ αριθμόν 2 στην ιεραρχια των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών (SBU), στρατηγός Βαλερί Κρουτόφ, δήλωσε ότι, οι φιλορώσοι αυτονομιστές που δεν θα παραδώσουν τα όπλα θα «εξοντωθούν».
Επισήμανε ωστόσο πώς, οι ένοπλοι αυτοί ανήκουν στις «ειδικές δυνάμεις της GRU (ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών), οι οποίες έχουν μεγάλη εμπειρία στις συγκρούσεις».
Και απ΄ότι φαίνεται δεν είναι μόνο αυτοί…
http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου