ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!! Η ελληνική κυβέρνηση μόλις αύξησε κατά περίπου 3,5 δις, το χρέος της.



Με τρεις λέξεις: "Ζήτω που καήκαμε"!
Α/Αλ
Η ελληνική κυβέρνηση μόλις αύξησε κατά περίπου 3,5 δις ευρώ το χρέος της, που στις 31.12.2013 και χωρίς τα swaps, ανερχόταν σε €321,5 δις.  Αυτά βέβαια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΔΔΗΧ. Αν συγκρίνουμε όμως τα στοιχεία του με εκείνα της αιτιολογικής έκθεσης του κρατικού προϋπολογισμού, θα δούμε ότι οι οφειλές για το 2014 είναι μεγαλύτερες κατά 43,2 δις. Όσο για τους εκτιμημένους τόκους, αυτοί μπορούν κάλλιστα να αυξηθούν κατά 17 δις. (λεπτομέρειες εδώ ) 

Την ίδια στιγμή, οι οφειλές της κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, ανέρχονται για το πρώτο δίμηνο του 2014 σε 4,5 δισ. ευρώ, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα, τα προβλεπόμενα στον κρατικό προϋπολογισμό έσοδα, μειωθήκαν κατά 2,5 δις, λόγω αδυναμίας των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις φορολογικές απαιτήσεις της κυβέρνησης. ( λεπτομέρειες εδώ )
Για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για την τεράστια κυβερνητική επιτυχία, σημειώστε και ότι το 54% των προβλεπόμενων δαπανών για το 2014 (που ανέρχονται σε περίπου 117 δισ. ευρώ) δεν καλύπτονται από κρατικά έσοδα, αλλά από δάνεια που βαφτίστηκαν  …. ‘πιστωτικά έσοδα’! ( λεπτομέρειες εδώ ) 
Ποια είναι τα προβλεπόμενα έσοδα ;; Ομιλούν για 54,695 δισ. ευρώ (εισηγητική έκθεση, πίνακας 3.5, Έσοδα Κρατικού Προϋπολογισμού, σελ. 81). αλλά όπως ήδη φαίνεται από τα προαναφερόμενα, τα έσοδα θα είναι πολύ μικρότερα.
Ποια είναι τα έξοδα του 2014 για τόκους και χρεολύσια ;;; …. 74,199 δισ. ευρώ !!!! 
Παρά ταύτα, και παρότι λόγω υπαγωγής τις καινούργιας ομολογιακής έκδοσης στον αγγλικό δίκαιο δεν πρόκειται για επιστροφή στις αγορές, οι πανηγυρισμοί δεν έχουν τελειωμό !
.
Ενδεικτικά:
Με επιτυχία στέφθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς τελικά διατέθηκαν 5ετη ομόλογα συνολικής αξίας 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,95%. Τα επίσημα στοιχεία για τη δημοπρασία, όπως το ποσοστό της υπερκάλυψης θα ανακοινωθούν από τον ΟΔΔΗΧ.
Ευάγγελος Βενιζέλος :
«Η επάνοδος στις αγορές είναι η επίσημη, πανηγυρική, χειροπιαστή επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας»
«Μπορούμε να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι οι αγορές δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όσους διεθνώς αρνούνται ή διστάζουν «να αναγνωρίσουν το αυτονόητο και εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν αρνητικά στερεότυπα για τους Έλληνες». 
Εξάλλου, δήλωσε ότι με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές αποδεικνύεται πως το χρέος είναι βιώσιμο, καθώς -όπως υπογράμμισε- οι αγορές αγοράζουν ομόλογα από χώρες που έχουν βιώσιμο χρέος. 
Γιάννης Στουρνάρας:
«Επιβραβεύτηκε η σοβαρότητα»
«Σήμερα βγήκαμε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια στις διεθνείς αγορές δανεισμού. Σε λίγο θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα αυτού του καταλυτικού εγχειρήματος»
«ο καλύτερος τρόπος αποζημίωσης όλων ημών που έχουμε πληγεί από την κρίση, είτε με μείωση μισθών, είτε με αύξηση φόρων, είναι η ανάκαμψη της οικονομίας. Τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά. Ο δρόμος που έχουμε χαράξει, είναι η καλύτερη συνταγή, ώστε σταδιακά και σε ένα διάστημα χρόνου, να αποκαταστήσουμε τις απώλειες που έχουμε υποστεί».
Alpha Bank:
Κλείνει ένας επώδυνος κύκλος προσαρμογής
«Με την ολική επαναφορά της χώρας στις αγορές κλείνει ένας επώδυνος κύκλος προσαρμογής, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένοι επενδυτές ότι η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας θα συνεχισθεί και ότι η ανάκαμψη θα είναι βιώσιμη, διασκεδάζοντας τις αβεβαιότητες περί ύπαρξης χρηματοδοτικού κενού» αναφέρει η Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/792695/alpha-bank-kleinei-enas-epodunos-kuklos-prosarmogis 
Χοακίν Αλμούνια
«Σήμερα είναι μια πολύ καλή μέρα. Σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα μετά τις μεγάλες προσπάθειες που έκαναν οι ελληνικές αρχές και οι έλληνες πολίτες για την υπέρβαση μιας πολύ σοβαρής κρίσης» http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=585335

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η Κ. ΜΕΡΚΕΛ ….
http://www.efenpress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου