ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ποιος είναι ο Κρητικός Πιλότος F-16 που πιάνει Μεγάλη Επιτάχυνση χωρίς να λιποθυμήσει;»

Έχει γίνει πλέον διάσημος. Ο επισμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης δεν είναι ένας συνηθισμένος πιλότος F-16. Εχει μια ιδιαίτερη αποστολή. Τον αποστέλλει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας σε ακριτικά νησιά για να ανεβάσει το ηθικό των κατοίκων τους. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος.
 Ο επισμηναγός, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, είναι «μαέστρος» στις επιδείξεις και αρχίζει να γίνεται γνωστός και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Πριν από λίγους μήνες ήταν στην Πολωνία και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ρωτούσε «ποιος είναι αυτός ο τύπος, τέλος πάντων, που μπορεί να πιάσει επιτάχυνση τόσο μεγάλη χωρίς να λιποθυμήσει;». Έτσι, αφού πρόσφατα είχε πάει και στα Χανιά την Παρασκευή ο επισμηναγός Ανδρουλάκης βρέθηκε στη Ρόδο (ήταν οι εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση) και άφησε τους πάντες άφωνους με τις μανούβρες και τα ακροβατικά που έκανε. Επιασε για όσους γνωρίζουν τα 9 G's. Κάθε εβδομάδα πάει και σε ένα ακριτικό νησί και κάνει με το F-16 του τα
«μαγικά» του. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας “ZEUS”, o Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης είναι ο επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 και Ιπτάμενος του Προγράμματος Επίδειξης. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997 και αποφοίτησε με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού το 2001. Μετά την ολοκλήρωση της αεροπορικής του εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ το 2002, τοποθετήθηκε σε αεροσκάφη Α-7E Corsair στην 116ΠΜ/335 Μοίρα, ενώ το 2004 μετακινήθηκε στην 115 Π.Μ. σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2005 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Εχει πάνω από 1.300 ώρες πτήσης με αεροσκάφη F-16.
http://epiruscorner.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου