ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Θρίλερ στο σπίτι του Καραμανλή: Βρέθηκαν «κοριοί» άγνωστης προέλευσης

Αναστάτωση προκάλεσε το γεγονός πως βρέθηκαν άγνωστης προέλευσης συσκευές κοντά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην Ραφήνα.

Όλα εκτυλίχθηκαν πριν από έναν μήνα περίπου στις 22 Φεβρουαρίου, όταν υπάλληλος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), πήγε για τυχαίο έλεγχο βλάβης, επί των οδών Κυπρίων Αγωνιστών και Δαβάκη Πίνδου. Εκεί σε στύλο της ΔΕΗ εντόπισε μία ιδιοκατασκευή χρώματος μπεζ. Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η συγκεκριμένη κατασκευή δεν είχε τοποθετηθεί σε εκείνο το σημείο από υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, γεγονός που την καθιστούσε παράνομη. Το αντικείμενο ήταν μέρος ενός ευρύτερου μηχανισμού, είχε μεταλλική βάση στην οποία υπήρχε ένας μεταλλικός ηλιακός συλλέκτης διαστάσεων 33,5×19 εκατοστών, ένα πλαστικό κουτί με άγνωστο περιεχόμενο, από το οποίο μάλιστα έβγαινε ένα καλώδιο που κατέληγε σε μία προσαρμοσμένη κεραία σε μεταλλική βάση.

Ωστόσο τα… περίεργα δεν σταμάτησαν εκεί.

Αντιθέτως, βρέθηκαν άλλες τρεις αντίστοιχες συσκευές σε ισάριθμους στύλους της ΔΕΗ, σε παρακείμενες οδούς. Ο υπάλληλος ειδοποίησε την Ασφάλεια και στην συνέχεια αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν τις συσκευές και τις κατέσχεσαν. Το Τμήμα Ασφάλειας της Ραφήνας ειδοποίησε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία μετά από πραγματογνωμοσύνη κατέληξε στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για πομποδέκτη ο οποίος είτε χρησιμοποιείτο για την λήψη δεδομένων από μετρητές νερού, και όλα αυτά κάτω από την μύτη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ…

Ωστόσο η Ασφάλεια της Ραφήνας, εντόπισε τον ηλεκτρολόγο και υπάλληλο του Δήμου Ραφήνας, Θ.Δ, ο οποίος κατά την κατάθεσή του, υποστήριξε ότι είχε αναλάβει το 2009 να τοποθετήσει τέσσερις συσκευές στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, «Θησέας» προκειμένου να καταγραφούν δεδομένα από τους μετρητές νερού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει έντονο παρασκήνιο γύρω από τις περιπτώσεις καθώς οι αρμόδιες αρχές αλλά και ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο γα συσκευές που δεν είχαν καμμία σχέση με μετρητές νερού. Παράλληλα απορίας άξιο είναι πώς και η ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού δεν είχε ενημερωθεί για μέρες μετά τον εντοπισμό των «ύποπτων συσκευών».

Άτομα που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Κώστα Καραμανλή, τονίζουν πως ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος καθώς όλα αυτά γίνονται την ώρα που οδεύει προς το τέλος η έρευνα των αρχών για το ενδεχόμενο ύπαρξης σχεδίου δολοφονίας του επί της πρωθυπουργίας του.



πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου