ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Συγκλονιστικές εξελίξεις: Παραδόθηκε στην Ρωσία ο ουκρανικός Στόλος και αυτομόλησε ο Ουκρανός Α/ΓΕΝ!

O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) της Ουκρανίας, Ντενίς Μπερεζόφσκι, αυτομόλησε υπέρ της Δημοκρατίας της Κριμαίας, πριν λίγο και σε δηλώσεις του"Ορκίστηκε πίστη στο λαό της Κριμαίας", καλώντας τα στελέχη του ουκρανικού Ναυτικού"Να μην υπακούσουν στην παράνομη ηγεσία του Κιέβου".

Αλλάζοντας ταυτόχρονα και τα δεδομένα στην υπό πολιορκία βάση της 36η Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Επακτίου Αμυνης του ουκρανικού Ναυτικού στο χωριό Perevalnoye αφού είπε ότι "Δίνω εντολή υπακοής στην θέληση του λαού της Κριμαίας"!




Ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι είχε ονομαστεί την Παρασκευή αρχηγός του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας από τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας αυτής, τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.

«Δηλώνω πίστη στους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. . . Ορκίζομαι να εκτελώ της διαταγές της ανώτατης διοίκησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας», είπε ο ναύαρχος σκορπώντας ενθουσιασμό στο Στόλο.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, χαιρέτισε την «ιστορική εξέλιξη» και τόνισε ότι"Ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι δέχθηκε να τεθεί υπό τις διαταγές των νόμιμων αρχών της χερσονήσου", μιλώντας κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.
Ωστόσο, ολόκληρος ο ουκρανικός Στόλος, όχι απλώς παραδόθηκε στην Ρωσία, αλλά σήκωσε το ιερό λάβαρο του Αγίου Ανδρέα, την σημαία του ρωσικού Ναυτικού, εντασσόμενος στις τάξεις του.

Συνολικά 15.000 Ουκρανοί αξιωματικού, υπαξιωματικοί και ναύτες, δήλωσαν πίστη στην Κριμαϊκό λαό και στην Ρωσία. Συνολικά 18 ουκρανικά πολεμικά πλοία ύψωσαν το ρωσικό λάβαρο του Αγίου Ανδρέα!

Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη αλλαγή εθνικής σημαίας σε ένα πολεμικό Ναυτικό στην παγκόσμια ιστορία των πολέμων

Επίσης πριν λίγο έξι ρωσικά πολεμικά πλοία (τρεις φρεγάτες, δύο κορβέτες και μία ναρκοθέτιδα)απέκλεισαν το λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Στην βάση της 36ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Επακτίου Αμυνης του ουκρανικό Ναυτικού στο χωριό Perevalnoye, κατόπιν αυτών των εξελίξεων, η επίθεση αναβλήθηκε καθώς πλέον ο διοικητής ενημέρωσε ότι θέλει να συσκεφθεί με τους επιτελείς του για την παράδοση. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου