ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Αρμενία: Στην “πίσω αυλή” της Τουρκίας στήνει δίκτυο αεράμυνας η Ρωσία


Η Ρωσία προχωρά στη δημιουργία ενός «δακτυλίου» αντιαεροπορικής προστασίας στα νότια σύνορα της ενισχύοντας τη βάση που έχει στην Αρμενία με μαχητικά αεροσκάφη MIG-29. Στη συγκεκριμένη βάση έχει ήδη τοποθετήσει ένα μεγάλο ραντάρ, αντιαεροπορικά συστήματα S-300, ενώ επρόκειτο να βάλει και S-400.
Όπως ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας η Μόσχα θα ενισχύσει την αεροπορική βάση 3624 που έχει στο Erebuni του Ερεβάν της Αρμενίας με αριθμό αεροσκαφών MIG-29.
«Μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων τέταρτης γενιάς MiG-29 έχουν τεθεί σε λειτουργία στη ρωσική βάση στο Erebuni μετά από μια εκτενή αναθεώρηση», δήλωσε εκπρόσωπος της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ο συνταγματάρχης Ιγκόρ Gorbul, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο τον αριθμό των αεροσκαφών.
Η Αρμενία φαίνεται πως ανταποκρίθηκε στο «άνοιγμα» που έκανε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού προς τις σύμμαχες χώρες προκειμένου να παραχωρήσουν βάσεις στη Ρωσία και να ενισχύσει τις στρατηγικές της θέσεις στην ευρύτερη περιοχή μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία.
Η αεροπορική βάση Erebuni είναι μέρος της 102ης στρατιωτικής βάσης της Ρωσίας στο Γκιουμρί, κοντά στα σύνορα της Αρμενίας με την Τουρκία. Και αυτός είναι ο στόχος της Μόσχας.
Να πλαγιοκοπήσει την Τουρκία και να δημιουργήσει ένα προκεχωρημένο «φυλάκιο» για τη ρωσική αεράμυνα.
Με την αποστολή των MIG-29 επεκτείνει τη ρωσική αεράμυνα και προστατεύει τη χώρα και τα συμφέροντα της από μία αιφνιδιαστική επίθεση προς την Κασπία Θάλασσα, τη Μαύρη Θάλασσα και τον Καύκασο. Ήδη έστειλε ένα πρώτο μήνυμα χθες η Μόσχα με την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου Topol-M.
Στη βάση της Αρμενίας οι Ρώσοι έχουν ήδη τοποθετήσει ένα τεράστιο ραντάρ και συστοιχίες αντιπυραυλικών-αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, ενώ επρόκειτο να τοποθετήσουν και S-400. Μετά την MIG-29 αναμένεται να ενισχυθεί η βάση και με μία μοίρα επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων.
Η Μόσχα στήνει δίκτυο αεράμυνας στην «πίσω αυλή» της Τουρκίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου