ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ στον Πούτιν


Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου George H.W. Bush σε «απόσταση βολής» από την Μαύρη θάλασσαΟι Ρώσοι μετέφεραν S-400 στην ΟυκρανίαΣε απάντηση της ρωσικής εισβολής στην Κριμαία, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν στο Αιγαίο πέλαγος την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου George H.W. Bush, σε «λογική απόσταση» από την Μαύρη Θάλασσα, για να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε τυχόν «εξελίξεις» στη χερσόνησο της Κριμαίας και της Ουκρανίας, αναφέρει αμερικανική ιστοσελίδα turnerradionetwork.com…

Το σούπερ – αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush, μαζί με δεκαεπτά άλλα πλοία και τρία υποβρύχια αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο λιμένα του Πειραιά. Το «USS George H.W. Bush» μεταφέρει 90 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων διαφόρων τύπων, αλλά και μοίρας υπερσύγχρονων αεροσκαφών 5ης γενεάς F - 22 Raptor. Τα υποβρύχια που συνοδεύουν την ομάδα μάχης διαθέτουν είκοσι τέσσερις πυραύλους το καθένα, οπλισμένους με πολλαπλές κεφαλές MIRV (multiple independently targetable reentry vehicle).Επίσης το «USS George H.W. Bush» είναι το μοναδικό αεροπλανοφόρο στον κόσμο που έχει απογειωθεί/προσγειωθεί το μη επανδρωμένο αερόχημα X-47b Stealth το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για παρακολούθηση είτε για επιθετικές επιχειρήσεις.Η άφιξη του USS George H.W. Bush, αυξάνει τη στρατιωτική δύναμη που πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι Ρώσοι σε μία «απευκταία σύγκρουση». Η αμερικανική ομάδα μάχης διαθέτει περισσότερο πολεμικό εξοπλισμό από ό,τι το σύνολο των ουκρανικών δυνάμεων σε στεριά, θάλασσα και αέρα και στην πραγματικότητα αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη πυρός από όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα, με εξαίρεση την ίδια την Ρωσία, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα.Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, δεν έχει βέβαια την νομική άδεια να εισέλθει στην Μαύρη Θάλασσα. Η Σύμβαση του Montreux όσον αφορά το καθεστώς των Στενών απαγορεύει στα πλοία αυτού του τύπου, την είσοδο στη Μαύρη Θάλασσα. Η Ρωσία από την άλλη πλευρά είναι σε θέση να παρακάμψει τον περιορισμό αυτό, επισημαίνοντας ότι στο δικό της αεροπλανοφόρο «εκτελούνται εργασίες» τονίζει το αμερικανικό άρθρο. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πράξουν επ’ αυτού ουδέν. Ακόμα κι αν η Τουρκία είναι σύμμαχος της στο ΝΑΤΟ, διατηρώντας την απόλυτη νομική εξουσία πάνω από τα στενά του Βοσπόρου, δεν γίνεται να της επιτρέψει την είσοδο του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη Μαύρη Θάλασσα.
Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για το USS George H.W. Bush, διότι λόγω της εμβέλειας των αεροσκαφών του δεν είναι απαραίτητη ή είσοδο του στην Μαύρη θάλασσα. Όλη περιοχή της Ουκρανίας και, φυσικά, η Κριμαία, είναι ήδη μέσα στο βεληνεκές μάχης των μαχητικών του αεροσκαφών, εάν απλώς παραμείνει η αμερικανική αρμάδα στο Αιγαίο, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη.Στο πλαίσιο της άφιξης του στο Αιγαίο πέλαγος, ήδη από τις 01 Μαρτίου 2014, οι Ρώσοι άρχισαν να μεταφέρουν οδικώς συστοιχίες πυραύλων S - 400 προς την Ουκρανία. Οι πύραυλοι αυτοί αποτελούν ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων στον κόσμο. Μπορεί να παρακολουθούν και να καταρρίπτουν οποιαδήποτε τύπο αεροσκάφους από το μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου έως το μέγεθος ενός βομβαρδιστικού, σε υψόμετρο από 500 πόδια σε 40 μίλια, ακόμη και αν κινείται με υπερηχητική ταχύτητα, καταλήγει το αμερικανικό δημοσίευμα.Σχόλιο: Αυτήν την στιγμή «μιλά» η διεθνής διπλωματία και έτσι πρέπει να γίνει, αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι η αμερικανική αρμάδα διαθέτει τεράστια ισχύ πυρός, δια παν ενδεχόμενο. Η παρουσία της αμερικανικής αρμάδα εντάσσεται στα μέτρα πίεσης των ΗΠΑ για την εξεύρεση «λύσης» για την Ουκρανία.Επισημαίνεται η παρουσία στην Σαμψούντα του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Taylor σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα, καθώς και η άφιξη στην Σεβαστούπολη των ρωσικών αποβατικών Saratov και Yamal κλάσης Ropucha, με Ρώσους πεζοναύτες και τεθωρακισμένα οχήματα.Σύμφωνα με τα σχέδια του Πενταγώνου η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush θα πρέπει να μεταβεί στον περσικό κόλπο. Αλλά τα δεδομένα συχνά αλλάζουν. Ελπίζουμε και σε αυτήν την περίπτωση τα «δεδομένα» να παραμείνουν ως έχουν…Το παρακάτω βίντεο, που αλιεύονται εντός της περιοχής, δείχνει ότι μια φάλαγγα ρωσικών S-400 πυραύλους για την κίνηση προς την Ουκρανία.


Read more: http://elnewsgr.blogspot.com/2014/03/blog-post_2926.html#ixzz2v4u1JB2Z

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου