ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

“Περίεργη” διάταξη ρίχνει στα μαλακά όσους πήραν μίζες

Σημάδι ότι η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή αποτελούν τα… ψιλά γράμματα του άρθρου 1 και συγκεκριμένα η υποπαράγραφος ΙΕ για τη “δωροδοκία και δωροληψία υπαλλήλου”. Σε μια εποχή που κυβέρνηση και συστημικά ΜΜΕ διψούν για το “αίμα” επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, σε αυτή τη συγκυρία το πολυνομοσχέδιο ρίχνει στα… μαλακά τέτοιες περιπτώσεις. Πιο απλά, το σχετικό κακούργημα μετατρέπεται σε πλημμέλημα.
Στην πιο κραυγαλέα των περιπτώσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη δήλωση που έκανε από τη Βουλή την Παρασκευή. Ειδικότερα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. “Σπεύδουν διά νόμου να αμνηστεύσουν προκαταβολικά όσους συνυπογράψουν αυτό το έγκλημα. Τους προειδοποιούμε” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: “Οι βαρύτατες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων δεν αίρονται από την ψήφιση του νόμου με στόχο τη συγκάλυψη παράνομων πράξεων από τις οποίες προκύπτει ζημία του Δημοσίου εκ των προτέρων γνωστή. Και μόνο η μεθόδευσή τους αυτή αποδεικνύει ότι το έγκλημά τους είναι προμελετημένο. Έγκλημα που στη νομική ορολογία ονομάζεται κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου” ήταν το χαρακτηριστικό, σε υψηλούς τόνους, μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το θέμα των επιπτώσεων της υποπαραγράφου ΙΕ φώτισε με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Με τη δημοσίευση του Νόμου, την επόμενη εβδομάδα, θα οδηγηθούν σε παραγραφή πλείστες υποθέσεις που αφορούν μίζες και δώρα άνω των 120.000 ευρώ, ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ, αν κρίνεται ότι η πράξη για την οποία δόθηκαν ‘δεν αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, αλλά απλώς ανάγεται σε αυτά’”.
Από ποιες μεγάλες υποθέσεις κρατικοί… λειτουργοί θα μπορούσαν να ευνοηθούν από την επίμαχη διάταξη; Σύμφωνα με τη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάλληλοι που σχετίζονται με εξοπλιστικές συμβάσεις ή και τη Siemens, πλείστες υποθέσεις αρμοδιότητας των οικονομικών εισαγγελέων και των εισαγγελέων διαφθοράς κ.ά.
Τελικώς, “μένει να μας απαντήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αθανασίου: Ποιο δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται από την άφεση αμαρτιών σε επίορκους μεγάλης κλίμακας;” είναι το ερώτημα που θέτει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
http://www.4news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου