ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Έφοδος των δυνάμεων αυτοάμυνας της Κριμαίας στην Ουκρανική ναυτική βάση της Σεβαστούπολης!!!

Έφοδο στη ναυτική βάση της Ουκρανίας στη Σεβαστούπολη έκαναν πριν απο λίγη ώρα οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Κριμαίας. Η κυβέρνηση της Κριμαίας, έχει ζητήσει απο τους Ουκρανούς στρατιώτες να αποχωρήσουν απο τη Χερσόνησο ή να ενταχθούν στις Ρωσικές δυνάμεις καθώς επίκειται η κατάληψη όλων των στρατοπέδων. 
Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο κάνει λόγο για "οργανωμένη προβοκάτσια" όσον αφορά στο χθεσινό αιματηρό επεισόδιο στη Συμφερόπολη με τους δύο νεκρούς, έναν Ουκρανό στρατιώτη και έναν Ρωσόφωνο της δύναμης αυτοάμυνας της Κριμαίας. Κάτι που δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει η Μόσχα.

Πριν από λίγη ώρα, όπως μεταδίδει το Associated Press, ομάδες αυτοάμυνας της Κριμαίας με τεθωρακισμένα οχήματα έκαναν έφοδο στη ναυτική βάση της Ουκρανίας στη Σεβαστούπολη προκειμένου να την καταλάβουν χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. 
Τόσο ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ όσο και το Κρεμλίνο έχουν στείλει τελεσίγραφο στην Ουκρανία να αποσύρει τους στρατιώτες της απο τις βάσεις της Χερσονήσου. Η "κυβέρνηση" του Κιέβου επιμένει πάντως πώς δεν πρόκειται να δεχθεί κατάληψη ουκρανικού εδάφους και θεωρεί πώς πρόκειται για "ρωσική εισβολή" και χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής ως παράνομο.
Μάλλον όμως κάτι δεν εχει καταλάβει καλά η "κυβέρνηση" του Κιέβου και η Μόσχα απ' ότι φαίνεται θα φρονίσει να της το κάνει ακόμη πιο σαφές στέλνοντας μήνυμα και στη Δύση.
«Υπάρχουν περίπου 20.000 Ουκρανοί στρατιώτες στη Κριμαία, εκεί όπου είναι η ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας και καλό είναι να αποχωρήσουν μετά και την απόφαση του λαού της Κριμαίας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Με δηλώσεις του δε στο BBC ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως, «το αιματηρό περιστατικό θα μπορούσε να ήταν μία προμελετημένη προβοκάτσια από εκείνους που επιθυμούν να προκαλέσουν μία σύγκρουση στην Κριμαία».
Να κάνουν δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην πλατεία Μειντάν του Κιέβου, όπου όπως αποδείχθηκε, ελεύθεροι σκοπευτές υποκινούμενοι από την αντιπολίτευση, τη σημερινή «κυβέρνηση» του Κιέβου σκότωναν για να κατηγορήσουν τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς και να δώσουν άλλοθι στη Δύση να ξεδιπλώσει τα σχέδια της στην Ουκρανία με στόχο τη Ρωσία.
Φαίνεται λοιπόν πώς οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τις επόμενες ημέρες στην Κριμαία και όχι μόνο...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου