ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Να η... βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία: ΔΝΤ - Α.Γιατσένιουκ αποφάσισαν 50% μείωση συντάξεων


Η παράνομη κυβέρνηση του Κιέβου, αφού ανέλαβε καθήκοντα μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου στην Ουκρανία. Και δεν πρόκειται μόνο για διχοτόμηση της χώρας, αφού οι Ρώσοι δεν πρόκειται να αφήσουν τη νοτιοανατολική Ουκρανία επ’ ουδενί στον έλεγχο της Δύσης, αλλά και για την «εισβολή» του ΔΝΤ.
Το Κίεβο προχωρά μέσα στο Μάρτιο σε μείωση των συντάξεων των Ουκρανών κατά 50%, ως μέρος ενός σχεδίου καθολικής και μαζικής λιτότητας. Τι άλλο σημαίνει αυτό; Όπως από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει το ΔΝΤ αύξηση κατά 40% της τιμής του φυσικού αερίου και μείωση κάθε άλλη δαπάνης προς τους πολίτες.
Σύμφωνα με την Kommersant της Ουκρανίας το υπουργείο Οικονομικών της «κυβέρνησης» του Κιέβου ετοίμασε κατόπιν των εντολών του ΔΝΤ σχέδιο «βελτιστοποίησης» των δημοσιονομικών δαπανών με περικοπές από 6,8 έως 8,4 δις δολάρια. Και αυτό σε μία οικονομία που είναι διαλυμένη και δεν έχει καμία σύγκριση με την Ελλάδα.
Αυτές οι περικοπές θα προέλθουν από μείωση των κονδυλίων για επενδύσεις, κατάργηση κάθε φορολογικών απαλλαγών και «μαχαίρι» στην κοινωνική ασφάλιση, μεταξύ των οποίων και μείωση συντάξεων κατά 50%.
Και μιλάμε για συντάξεις της τάξεως των 100 ευρώ το μήνα, όταν οι μισθοί ενός μέσου Ουκρανού εργαζόμενου είναι 200-250 ευρώ το μήνα και τα είδη βασικής ανάγκης πανάκριβα.
Το πρόγραμμα αυτό, που μοιάζει με τις πρακτικές τις οποίες είχε εφαρμόσει το Χιτλερικό καθεστώς προκειμένου να εξοντώσει τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τίθεται ως προυπόθεση από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ προκειμένου να παρασχεθεί οικονομική βοήθεια στη χώρα.
Αφού λοιπόν η Δύση όπλισε διαδηλωτές της πλατείας Μειντάν που άρχισαν να σκοτώνουν συμπατριώτες τους για να ανατραπεί η κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και πραξικοπηματικά έφερε στην εξουσία τους Νεοναζί του Αρσένι Γιατσένιουκ, τώρα ετοιμάζει ένα σχέδιο εξόντωσης του Ουκρανικού λαού και το θέτει σε εφαρμογή μέσω του ΔΝΤ.
Η Ρωσία τους έχει πει εξ αρχής «καλή επιτυχία με το ΔΝΤ», ενώ χθες το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε παράνομη τη βοήθεια των ΗΠΑ προς την «κυβέρνηση» του Κιέβου.
Η νοτιοανατολική Ουκρανία έχει απαντήσεις στα σχέδια της Δύσης «ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε» και ετοιμάζεται να αποσχισθεί και να προσαρτηθεί στη Ρωσία. Η αρχή γίνεται με την Κριμαία και έπεται συνέχεια.  
Όσον αφορά στο Κίεβο και δυτικά αυτού, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι λιμοκτονούν (οι βιομηχανίες βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία), η κατάσταση φαίνεται πώς σύντομα θα τεθεί εκτός ελέγχου. Η μεταβατική κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταθεί. Πόσο μάλλον όταν δεν έχει τη στήριξη της Ρωσίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου