ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Αυστραλία: Αποτελεσματικό νέο μέτρο κατά της λαθρομετανάστευσης!

Al-Jazeera (h/t Cathari5)

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Tony Abbott δήλωσε την Παρασκευή ότι κανείς αιτών άσυλο δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην Αυστραλία με πλοίο εδώ και 50 ημέρες, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το 2008, περιγράφοντας το καινούργιο μέτρο που πήρε για να τους γυρίσει πίσω δύσκολο μέτρο αλλά αποτελεσματικό.

"Είμαι ευχαριστημένος που είχαμε σήμερα την 50η ημέρα χωρίς κανένα παράνομο σκάφος να φθάνει στις ακτές της Αυστραλίας, και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στους λαθρεμπόρους και στους επίδοξους πελάτες τους ότι ο δρόμος είναι κλειστός ... δεν θα περάσει τίποτα », δήλωσε ο Abbott.

Αυστραλοί αξιωματούχοι τον περασμένο μήνα επιβεβαίωσαν ότι οι σωσίβιες λέμβοι είχαν αποκτηθεί ως μέρος μιας στρατηγικής για να σταματήσουν τους αιτούντες άσυλο που συχνά καταφεύγουν σε σαμποτάζ κινητήρων ή βυθίζοντας τα σκάφοι τους για να αποφύγουν να γυρίσουν πίσω.


Οι σωστικές βάρκες έχουν εξοπλισμό ναυσιπλοΐας και έναν κινητήρα diesel. 

Μας έβαλαν στην πορτοκαλί βάρκα και κλείδωσαν την πόρτα, στην συνέχεια το Πολεμικό Ναυτικό τους μας συνόδεψε μέχρι τα όρια των χωρικών υδάτων της Ινδονησίας και εμείς στην συνέχεια επιστρέφουμε στην Ινδονησία», είπε ένας λαθρομετανάστης στο βίντεο...

*Και φανταστείτε ότι αυτοί διασχίζουν ολόκληρο ωκεανό όχι μια λίμνη σαν το Αιγαίο.


hellasxg


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2014/02/blog-post_221.html#ixzz2sp6cxnv8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου