ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

"Ντου" της Αντιτρομοκρατικής σε γιάφκα στου Γκύζη - Βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά - Συνελήφθησαν 4 Τούρκοι τρομοκράτες

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τέσσερις αλλοδαποί στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες πρόκειται για Τούρκους οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι μέλη της κουρδικής οργάνωσης DHKP-C.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε γιάφκα στην περιοχή του Γκύζη με πολλά πολεμικά όπλα, καλάσνικοφ, σφαίρες, πιστόλια, τεράστιες ποσότητες ισχυρών εκρηκτικών ζελατοδυναμίτιδας καθώς κι έντυπο υλικό και σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η γιάφκα βρίσκεται σε ισόγειο διαμέρισμα σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Κάλβου δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από το Πεδίον του Άρεως και από την Ευελπίδων όπως φαίνεται και στον χάρτη.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις και πρόκειται για Τούρκους κουρδικής καταγωγής που ανήκουν στη τρομοκρατική οργάνωση DHKP C και μάλιστα υπήρχε αναγγελία σύλληψής τους στις ελληνικές αρχές από την interpol.
H DHKP C θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τοποθετείται στην άκρα αριστερά και προσπαθεί να μιμηθεί την Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι προσαχθέντες φέρονται να είναι μέλη της τουρκικής ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο). Η εν λόγω οργάνωση κατηγορείται για τις επιθέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το πρωθυπουργικό γραφείο του Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο είχε συλληφθεί μια 44χρονη, τουρκικής καταγωγής, στο Ηράκλειο Κρήτης η οποία είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και τρομοκρατική δράση στη χώρα της.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και στο σημείο βρίσκονται επίσης δύο διμοιρίες της ΥΜΕΤ.




Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνες βρέθηκαν:

-Ένα Καλάσνικοφ
-Τρεις γεμιστήρες
-Ένα πιστόλι 7,65 mm
- Ένα Browning 7,65 mm
-Ένα C2
-Ένας σιγαστήρας
-Δύο υποπολυβόλα τύπου Scorpion 9 mm
-Σφαίρες
-6.350 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα σε μασούρια
-Δύο χειροβομβίδες F1
-Ένα μίνι UZI
-Τρεις Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
-Χάρτες των Αθηνών, Αλεξανδρούπολης και Τουρκίας
-Μπερεδάκια με έμβλημα το σήμα της κουρδικής οργάνωσης DHKP-C

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εκείνο που ψάχνει η αστυνομία είναι πώς ο βαρύς οπλισμός και τα εκρηκτικά βρέθηκαν στο διαμέρισμα και τι σκόπευαν να κάνουν με αυτά οι τέσσερις αλλοδαποί.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας ενώ σε λίγο αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.



Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/2014/02/4_10.html#ixzz2t0M4FIhE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου