ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αντάρτικο στα δελτία των οκτώ

Του Βασίλη Μουλόπουλου

Το τηλεοπτικό αντάρτικο του πολιτικού μπουλουκιού της συγκυβέρνησης, που βάζει κόκκινες γραμμές στις τηλεοράσεις και ψηφίζει “ναι” σε όλα της τρόικας στη Βουλή, προκαλεί κύματα ιλαρότητας

Η παράσταση αρχίζει, πάρτε θέση στον καναπέ και παρακολουθήστε τη νέα πολιτική επιθεώρηση στα δελτία των οκτώ και στα talk shows. Απολαύστε τον κ. Τζαμτζή στον ρόλο του Μαρίνου Αντύπα να ηγείται της εξέγερσης των χωρικών, τον κ. Γιακουμάτο στον ρόλο του Μαρά να ζητάει τον αποκεφαλισμό του κ. Στουρνάρα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. να το παίζει κομμούνα του Παρισιού υψώνοντας οδοφράγματα στην τρόικα.

Το θέαμα είναι εγγυημένο και ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός μεταξύ των περιφερομένων, από κανάλι σε κανάλι, πολιτικών μπουλουκιών (συγγνώμη, ομάδων και συνιστωσών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ήθελα να πω) για το ποιος θα κόψει τα περισσότερα εισιτήρια (συγγνώμη, ψηφαλάκια ήθελα να πω) στις επόμενες εκλογές.

Θα δείτε τον κ. Σαμαρά να το παίζει Αλιέντε ταμπουρωμένος στο Μαξίμου με τους κ.κ. Κρανιδιώτη, Λαζαρίδη, Μουρούτη και Μπαλτάκο ως προεδρική φρουρά, να αντιμετωπίζουν τον Τόμσεν – Πινοσέτ. Τον κ. Βενιζέλο ως Γκεβάρα να κάνει αντάρτικο στον Χορτιάτη ενάντια στη διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη άρχουσα τάξη.

Γκεστ σταρ, ποιος άλλος; Ο Άδωνις, ο επονομαζόμενος και Εμιλιάνο Ζαπάτα του Ψυχικού, ήρωας των δουλοπάροικων των βορείων προαστίων.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η πολιτική είναι η συνέχιση του τηλεοπτικού θεάματος με άλλα μέσα, αλλά γι’ αυτό ακριβώς το τηλεοπτικό αντάρτικο του πολιτικού μπουλουκιού της συγκυβέρνησης, που βάζει κόκκινες γραμμές στις τηλεοράσεις και ψηφίζει “ναι” σε όλα της τρόικας στη Βουλή, προκαλεί κύματα ιλαρότητας.

Όλοι το ‘χουν τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι ότι η “Σαμαράς – Βενιζέλος ΕΠΕ” έχει αναλάβει την αποστολή να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα πίσω: να οδηγήσει την Ελλάδα στα χρόνια μετά τον Εμφύλιο. Προς το παρόν.

Υπερβολές; Σας παραθέτω ορισμένες ειδήσεις της εβδομάδας, από αυτές που περνούν στα ψιλά.

* Στην Τήλο, μετά τις “μεταρρυθμίσεις” στην Παιδεία, η διδακτική ώρα στο διθέσιο πλέον δημοτικό διαρκεί 10 λεπτά.

* Ο Ερντογάν κάλεσε 7.000 νέους Έλληνες γιατρούς να μεταναστεύσουν στην Τουρκία.

* Τα νοσοκομεία ζητούν από τους ασθενείς να πληρώσουν νοσήλια και επεμβάσεις και μετά να πάνε στον ΕΟΠΥΥ να τα διεκδικήσουν.

* Παιδιά (κακοποιημένα ή εγκαταλειμμένα) παραμένουν “αποθηκευμένα” στα νοσοκομεία, γιατί έχουν κλείσει τα ιδρύματα που θα έπρεπε να τα φιλοξενήσουν.

* Περιφερειάρχες, εμπορικοί σύλλογοι και κάτοικοι νησιών του Αιγαίου καταγγέλλουν ότι έχουν ξεμείνει από πλοία της γραμμής. Στην Ικαρία, π.χ., που έχει ξεμείνει και από νοσοκομείο, αναγκάζονται να διανυκτερεύουν στη Σάμο όσοι πρέπει να επισκεφθούν το νοσοκομείο.

* Και το τελευταίο επεισόδιο από το “success story”: αυξήθηκαν κατά 860 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο.

Ώς χθες μας παραμύθιαζαν ότι όλα αυτά είναι αναγκαία για να κάνει η Ελλάδα το μεγάλο άλμα προς τα μπρος.

Όλα αυτά ονομάζονταν μεταρρυθμίσεις, νεωτερικότητα, πρόοδος, ανάπτυξη, ελεύθερη αγορά.

Σήμερα η οικονομική, η πολιτική και η ιδεολογική κατάρρευση έχει αποκαλύψει αυτό που πράγματι είναι: πολιτική απάτη και συντηρητική ουτοπία.

Ότι οι μηχανοδηγοί Σαμαράς και Βενιζέλος μας ταξιδεύουν ολοταχώς προς τα πίσω, εκτελώντας πιστά το δρομολόγιο που τους έχει χαράξει η ευρωπαϊκή πολιτικοοικονομική ολιγαρχία.

eleutheriellada


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/11/blog-post_6341.html#ixzz2jn9SApOm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου