ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Στη Σουηδία η πεντάχρονη από τη Συρία

D9A68275BD5552EBC1CAB9297684D89A.jpg
  Αίσιο τέλος φαίνεται ότι έχει η περιπέτεια της 5χρονης Χουντά Γουαζάν, του κοριτσιού που εξαφανίστηκε στις 30 Αυγούστου από τις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στο Ίλιον.
Ο εθελοντικός οργανισμός ανήρτησε στο twitter την είδηση ότι η οικογένεια της μικρής από τη Συρία έστειλε πληροφορίες για την τύχης της.
«Δεχθήκαμε πληροφορίες απ” την οικογένεια της μικρής Χούντα Γουαζάν.Είναι καλά. Βρίσκεται με τον πατέρα της στη Σουηδία», έγραψαν οι υπεύθυνοι του Χαμόγελου και απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τις σουηδικές Αρχές.
Η υπόθεση της Χούντα είναι άμεσα συνυφασμένη με τα δραματικά γεγονότα της Συρίας. Η οικογένεια της πεντάχρονης αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα στα τέλη του 2012.
Εμπιστεύτηκαν διακινητές προς την Ευρώπη και λίγο αργότερα βρέθηκαν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, άγνωστο πώς, οι γονείς και το ένα παιδί ταξίδεψαν στη Σουηδία, όπου και ζουν.
Τον περασμένο Ιανουάριο η μικρή εντοπίστηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος συνοδευόμενη από πρόσωπο που υποστήριζε ότι ήταν συγγενής, ο οποίος θα συνόδευε το παιδί στο εξωτερικό.
Οι Αρχές δεν επέτρεψαν την έξοδο του παιδιού από τη χώρα μας, αφού δεν υπήρχε νομιμοποίηση στο πρόσωπο που το συνόδευε και δεν εξασφαλιζόταν η ασφάλεια της μικρής.
Έκτοτε, η μικρή φιλοξενούνταν σε ξενώνα του Χαμόγελου του Παιδιού. Την περασμένη Παρασκευή την πήρε ο πατέρας της και εξαφανίστηκαν τα ίχνη της.
Δεχθήκαμε πληροφορίες απ’την οικογένεια της μικρής Χούντα Γουαζάν.Είναι καλά.Βρίσκεται με τον πατέρα της στη Σουηδία http://t.co/LrM7Wjg9eX

— Χαμόγελο του Παιδιού (@hamogelo) September 5, 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου