ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σούπερ ήρωας των X-Men θα κάνει «γάμο» με άντρα…

Σχ. ΚΟ: Σιγά μην άφηναν απέξω από την προπαγάνδα τους και την προώθηση της ατζέντας τους, τον κόσμο των κόμικ και των σούπερ ηρώων, που απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους. Σειρά έχει «ο θαυμαστό κόσμος της Disney» για τις πιο μικρές ηλικίες… Να δεις που σε λίγο δεν θα μείνει ήρωας για ήρωας που δεν θα έχει «αλλάξει» για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Νέας Εποχής. Δεν τον βλέπω καλά τον Αστερίξ και τον Οβελίξ...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, (LifeSiteNews.com) - Ως μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας για να αυξηθεί η «ποικιλομορφία» στους χαρακτήρες της, η Marvel Comics θα παρουσιάσει έναν σούπερ ήρωα των X-Men, τον ‘Northstar’ να κάνει ομοφυλοφιλικό «γάμο» με τον «σύντροφό» του, τον Kyle (Κάιλ).


Ο αρχισυντάκτης της Marvel Comics, Axel Alonso είπε, «η Marvel έχει μια μακρά και λαμπρή παράδοση στο να αντικατοπτρίζει τον κόσμο σε όλη του την ποικιλομορφία και αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα».

Η Marjorie Liu, συγγραφέας των X-Men, είπε στο Rolling Stone ότι ήθελε να εμπνεύσει και άλλους να ακολουθήσουν τα βήματά τους. "Εδώ είναι δύο άνθρωποι, που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους - μεταλλαγμένοι και γκέι, μαύροι και γκέι – δυνατοί με το δικό τους τρόπο, αλλά και περιθωριακοί», είπε. «Ζουν τη ζωή τους με τους δικούς τους όρους ... Το μήνυμα είναι:. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα».

Ο "γάμος" ​​θα λάβει χώρα στο Astonishing X-Men # 51 του επόμενου μήνα.



Ο Αλόνσο είπε στο περιοδικό Rolling Stone ότι η συντακτική ομάδα εμπνεύστηκε την ιστορία του «γάμου» από τη νομιμοποίηση του "γάμου" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ​​στη Νέα Υόρκη, όπου ζουν οι χαρακτήρες.

Ωστόσο, δεν υποστηρίζουν όλοι στο κόσμο της Marvel τον επαναπροσδιορισμό του γάμου. «Δεν θα αποδεχθούν όλοι την πρόσκληση ή την εγκυρότητα των όρκων του Northstar», είπε ο Αλόνσο, αποκαλύπτοντας ακόμα και «ένα από τα μέλη της ομάδας του Northstar θα γυρίσει πίσω την πρόσκληση."

Ο Αλόνσο είπε ότι οι απόψεις εκείνων που υποστηρίζουν τον “παραδοσιακό γάμο” «θα πρέπει να εκπροσωπηθούν ισότιμα». H συνεκδότρια Jeanine Schaffer συμφώνησε, "Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που παλεύουν με αυτό. Θέλουμε πολύ να πούμε αυτές τις ιστορίες".

Η κίνηση αυτή ακολουθεί πιστά τα βήματα ενός άλλου κόμικ. Την Κυριακή, ο συνεκδότης της DC Comics, Dan Didio είπε ότι ένας χαρακτήρας της DC, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν ‘straight’, θα γίνει «ένας από τους σημαντικότερους γκέι χαρακτήρες μας».

Ο Northstar δεν θα είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος υπερήρωας. Οι χαρακτήρες του Stormwatch Apollo και Midnighter έχουν ήδη "παντρευτεί" και έχουν υιοθετήσει και παιδί.
 Πιο πρόσφατα, ο χαρακτήρας της Archie Comics, Kevin Keller, «παντρεύτηκε» τον ομοφυλόφιλο σύντροφό του στο τεύχος του Ιανουαρίου 2012. Η οργάνωση που υπερασπίζεται την οικογένεια ‘One Million Moms’, ζήτησε από τα μέλη της να επικοινωνήσουν με τα καταστήματα Toys "R" Us για να προστατέψουν το εύπιστο νεανικό κοινό.

Η προσπάθεια για «διαφορετικούς» υπερήρωες έχει οδηγήσει σε ανταγωνισμό τη Marvel και τη DC στην παρουσίαση ομοφυλόφιλων χαρακτήρων εδώ και δεκαετίες.

Ο Bunker των Teen Titans της DC είναι ένας Ισπανός ομοφυλόφιλος που γεννήθηκε στο Μεξικό. Το 2002, ο ‘Terry Bergτης DC σχεδόν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε ένα «έγκλημα μίσους» κατά ομοφυλόφιλων στη σειρά Green Lantern.

Ο γιος του Wolverine, Daken, είχε ομοφυλοφιλικές περιπέτειες στις σελίδες της Marvel, ενώ ο Starman της DC είχε ένα ομόφυλο σύντροφο μέχρι το πλασματικό του θάνατο.

Οι σελίδες κόμικ στις εφημερίδες δεν απαλλάσσονται. Η μακροχρόνια σειρά κόμικ "Funky Winkerbean," που γράφεται από τον Tom Batiuck, είχε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι που συμμετείχε σε χορό τελειόφοιτων τον περασμένο μήνα.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι εταιρείες κόμικ έχουν προσθέσει «μειονοτικές ομάδες» στον κόσμο των κόμικ, αλλάζοντας τον ιστορικό «σεξουαλικό προσανατολισμό» και την εθνικότητα υφιστάμενων υπερηρώων.
 Η DC παρουσίασε εκ νέου την Batwoman, την οποία αρχικά είχε δείξει ερωτικό  ενδιαφέρον ο Batman, ως λεσβία, που γιορτάζει την (ιουδαϊκή γιορτή) Χανουκά το 2006.
Το 2002, η Marvel επανέφερε τον καουμπόη της δεκαετίας του 1950, το Rawhide Kid ως ομοφυλόφιλο πιστολά.

Ο συγγραφέας της Marvel, Peter David μετέτρεψε τον ασεξουαλικό μεταλλαγμένο Shatterstar σε αμφιφυλόφιλο.
 Ο Marvel σκότωσε το alter ego του Spider-Man, Peter Parker τον περασμένο Ιούνιο, αντικαθιστώντας τον με τον Miles Morales, έναν έφηβο που είναι μισός-μαύρος, μισός-ισπανόφωνος, και μπορεί να αποκαλυφθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος (βλ. σχετικό άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ). Είχε πει τότε ο Alonso: «Αυτή ήταν μια συνειδητή απόφαση. Εδώ στη Marvel, είμαστε υπερήφανοι που αντικατοπτρίζουμε τον πραγματικό κόσμο σε όλη την ποικιλομορφία του».

Η Sara Pichelli, η οποία βοήθησε στη δημιουργία του νέου Spider-Man, είπε, «Ίσως αργά ή γρήγορα ένας μαύρος ή ομοφυλόφιλος - ή και τα δύο - ήρωας θα πρέπει να θεωρείται κάτι απολύτως φυσιολογικό».

Οι υπερήρωες, Blue Beetle, Firestorm και The Atom έχουν επίσης αλλάξει από λευκούς σε Ισπανόφωνο, μαύρο και Ασιάτη αντίστοιχα.

Ενώ ορισμένοι μπαίνουν στον πειρασμό να γελάσουν από τα γκέι κόμικς, το αντίκτυπό τους στην ποπ κουλτούρα - και στα παιδιά των οποίων οι απόψεις για τον κόσμο είναι ακόμα ασχημάτιστες - δεν μπορεί να παραβλεφθεί..

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου