ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αόρατος Πόλεμος: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ


 ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΤΕ...

Ώρα 03:30 το πρωί. Ο φρουρός κοίταξε στον ουρανό τα αστέρια. H Μεγάλη Άρκτος στην θέση της. Χαμογέλασε. Ένα απαλό αεράκι σηκώθηκε, σαν κάτι να τον χάιδεψε. Μια σχεδόν ανεπαίσθητη αίσθηση στο δεξί του αυτί. Τριάντα δευτερόλεπτα πέρασαν. Άρχισε να αισθάνεται παράξενα. Υγρό τρέχει από το αυτί του. Κάτι δεν είναι καλά. Ο οργανισμός προσπαθεί μάταια να ανταπεξέλθει στην ύπουλη επίθεση. Το πρώτο που ένιωσε, ένας ο πόνος στον δεξί ώμο, και λίγο αργότερα η παράλυση. Το όπλο πέφτει από τα χέρια του. Πανικός. Προσπαθεί να φωνάξει, να ζητήσει βοήθεια. Οι φωνητικές χορδές μία-μία αποσυνδέονται σαν αυτές μιας κιθάρας. Τα γόνατα λυγίζουν, ένοιωσε για μια στιγμή τα κόκαλά του να καταρρέουν, ο σκελετός εξαφανίζοταν από μέσα του, σαν κάτι να του τρώει τα σωθικά. 
Ο εσωτερικός εχθρός του χρησιμοποίησε το ίδιο το ανθρώπινο υλικό για αναπαραγωγή, για καύση, διέλυσε τον οργανισμό του. Χιλιάδες χιλιάδων νανομηχανές, εκκατομύρια νανοπριόνια, σταθερά έκοψαν τις ίνες, τα νεύρα παρέλυσαν, κατέστρεψαν τον οργανισμό.
Χρησιμοποιώτας την ροή του αίματος οι νανομηχανές ήδη έφτασαν και κατέστρεψαν την αορτή. Άλλες ακολούθησαν την σπονδυλική στήλη, άλλες επεξεργάστηκαν τον εγκέφαλο, οι κρίνοι υποδοχείς δεν θα μύριζαν πλέον τίποτα. Γύρισε τα μάτια στον ουρανό. Το τελευταίο που είδε ήταν η Μεγάλη Άρκτος να σβήνει σαν κεράκι - πρόλαβε μια νοερή προσευχή: Κύριε Ιησού ελέησον με. Το μόνο που πρόδιδε ότι κάποιος άνθρωπος ήταν εκεί μερικά λεπτά νωρίτερα ήταν κομματάκια από το ύφασμα της φθαρμένης του στολής. Οι νανομηχανές είχαν ήδη χορτάσει από το μέταλλο του όπλου του. Οι πρώτες ειδικές μονάδες του εχθρού, ντυμένες με ειδικές στολές νανομηχανών δίνοντάς τους ιδιότητες stealth, και αυτοθεραπευτικές συνάμα, αισθάνθηκαν σαν το σπίτι τους, καταλαμβάνοντας το έδαφος του εθχρού.

Ώρα 03:30 το πρωί. Τα ραντάρ σημάνουν συναγερμό, τα αεριωθούμενα απογειώνονται γρήγορα για να αναχαιτίσουν τον εχθρό. Οι πιλότοι κάνουν χρήση των μετακαυστήρων. Τα κλασικά σχήματα διαμαντιού υπερηχητικής φωτιάς ακολουθούν τα αεροσκάφη. Με υψηλή ταχύτητα περνούν μέσα από τα σύννεφα για να σκαρφαλώσουν ψηλά - ο κλασσικός ελιγμός του παρέχει τη δυνατότητα να στρίψουν προς τα κάτω και σαν γεράκια να ψάξουν για τα εχθρικά θηράματα. Εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι ότι η καταστροφή με προκατειλημμένο τέλος είχε ήδη αρχίσει. Τα σύννεφα... τα σύννεφα περιέχουν νανομηχανές. Εκατομύρια εκατομυρίων σμήνη ροκανίζουν την άτρακτο. Άλλα σμήνη εργάζονται με την ίδια διακρίνεται μια οπή. Τα προειδοποιητικά λαμπάκια εκπέμπουν τρελά. Φωτιά στον κινητήρα. Η αριστερή πτέρυγα αποκολλήθηκε πλήρως. Ένα εφιαλτικό όνειρο. Τσιμπίματα στα γόνατα, τα χέρια παραλύουν. Το αεροσκάφος ήδη βρίσκεται σε κάθετη πορεία προς την θάλασσα, ενώ ταυτοχρόνως χάνει κομμάτια της μάζας του. Ο γενναίος πιλότος σηκώνει τα μάτια του στον ουρανό. Η Μεγάλη Άρκτος στην θέση της. Πρόλαβε μια νοερή προσευχή. Θεέ μου, τι ήταν αυτό;

Ώρα 04:30 το πρωί. Ο στόλος έχει αποπλεύσει. Ετοιμοπόλεμος. Τα ραντάρ σαρώνουν ολόκληρο το τόξο για τον αόρατο εχθρό. Από το πουθενά ξεσπά η καταιγίδα. Δισεκατομμύρια παράξενα έντομα τα οποία διαλύονται και ξαναενώνονται, και πάλι διαλύονται και πάλι ξαναενώνονται! Ουδείς μπορεί να πιστέψει το κακό που έχει επέλθει. Τα ραντάρ λιώνουν, χωρίς να φαίνεται η φλόγα της φωτιάς, εξαφανίζονται μέσα σε ένα βουητό. Μέταλλα και άνθρωποι, μια μάζα να καταβροχθίζεται από έναν εχθρό για τον οποίο στα επιτελεία δεν γνωρίζουν τίποτε. Η μόνη ελπίδα είναι τα υποβρύχια. Αλλά και κεί κάτι δεν πάει καλά. Χιλιάδες χιλιάδων μέδουσες, φονικές βδέλες πάνω στο κύτος του σκάφους. Λεπτά αργότερα, το κέλυφος έχει ανοίξει και το υποβρύχιο συνθλίβεται σαν κούφιο αυγό υπό την πίεση του νερού, παίρνοντας μαζί του το μυστικό. Τα τηλέφωνα συνεχίζουν να χτυπούν στα επιτελεία. Η εικόνα που σχηματίζεται στην οθόνη, μαύρη βροχή, σαν λάσπη. Όλοι οι στρατιωτικοί μηχανισμοί και τα τανκς εξαφανίζονται. Μόνο κομμάτια από το σκληρό εμπλουτισμένο ουράνιο μένουν πίσω.

Ώρα 05:30 το πρωί. Οι τηλεπικοινωνίες άχρηστες. Ρεύμα δεν υπάρχει. Όλος ο πολιτισμός, οι σύγχρονες υποδομές, ανενεργές, λόγω του κύματος των ηλεκρομαγνητικών παλμών1 απο τις βόμβες που ακολούθησαν. Μια κραυγή απελπισίας ανεβαίνει στον ουρανό.

Ώρα 06:30 το πρωί. Ο Πρόεδρος κοιτά το ρολόι του. Δίπλα του διακρίνεται ξαφνικά ένα περίεργο σχήμα. Ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Δεν πιστεύει αυτό που βλέπει: σχηματισμοί από ασημί κορδέλλες ενώνονται, εξαφανίζονται, ξαναεμφανίζονται. Σαν εναέρια φίδια πετούν γύρω του, παίζοντας μαζί του. Μια μακρινή εικόνα στο μυαλό του, ασημί ταινίες ή φίδια που κολυμπούν στο διάστημα... κάποιος του είχε αναφέρει. Ανοιγοκλείνει τα μάτια του, κάτι ένιωσε. Το βλέμμα του στρέφεται στο μισάνοιχτο παράθυρο. Τα πρώτα αεροσκάφη αντιβαρύτητας κάνουν αισθητή την παρουσίασή τους πάνω από κυνερνητικό μέγαρο και το κτίριο του κοινοβουλίου. Υποσυνείδητα μυνήματα ήδη έχουν βομβαρδίσει ολονύκτια τους κατοίκους της πόλης, για μια καινούργια και καλύτερη εποχή.

Ώρα 07:30 το πρωί. Η άνευ όρων συνθηκολόγηση υπεγράφη... υποδουλώνοντας τους πολίτες και παραδίδοντας γη και ύδωρ στον κατακτητή. Τέσσερις ώρες μετά την πρώτη επίθεση, χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Το φως του ηλίου για άλλη μια φορά κάνει τα αστέρια να μην φαίνονται. Η Μεγάλη Άρκτος στη θέση της. Ο Αυγερινός ελάχιστα ορατός. ¨Δέδυκε μὲν ἀ σελάννα καὶ Πληίαδες· μέσσαι δὲ νύκτες, πάρα δʹ ἔρχετʹ ὤρα· ἔγω δὲ μόνα κατεύδω¨,..., μόνος κατεύδω, χαμογέλασε ο μοναχός, σήμα ελήφθην, ο αόρατος πόλεμος γίνεται ορατός. 


Το σενάριο φαντάζει απίστευτο. Ο αναγνώστης δικαίως αισθάνεται αμήχανος. Η εικόνα ενός αόρατου πολέμου ενός 'αόρατου' αθόρυβου εχθρού, χωρίς βόμβες και ραδιενεργά κατάλοιπα, τρομάζει. Για ορισμένους, οι τεχνολογίες αυτές είναι απίστευτες. Αλλά μια επίσκεψη σε μια απο τις εταιρίες ή τα πανεπιστήμια που εξοπλίζονται με σύγχρονα ηλεκτρονικά μικροσκόπια, είναι να τους πείσει για το αντίθετο. Σε μια εποχή που η μικροβιολογία έφθασε στο σημειο οι κρεατομάζες να αυτο-αναπτύσσονται και να αυτο-αναπαράγονται, ώστε σύντομα να μην χρειάζονται 'αγελάδες' και σε μια εποχή όπου η κλωνοποίηση αποτελεί γεγονός, εκείνο που προέχει είναι η αφύπνιση για την υπάρχουσα και υπό ανάπτυξη τεχνολογία. Άλλωστε, το φίλτρο του σώματος ξεγελάει και επιτρέπει μόνο την αναγνώριση αντικειμένων και συστημάτων τα οποία ο άνθρωπινος οργανισμός έχει την δυνατότητα να καταγράψει μέσω των αισθήσεων: όραση, ακοή, οσμή, γεύση και αφή. Και στην πλειονότητα των ανθρώπων μία ή παραπάνω αισθήσεις, δεν λειτουργούν εκατό τοις εκατό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου