ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Άδειασμα της Τουρκίας από την ΕΕ προς όφελος Κύπρου

Νέο πλήγμα κατά της Τουρκίας ήρθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Κάθριν Άστον, επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής και Πολιτικής Ασφαλείας της Ένωσης, δε θα μεταβεί στην Τουρκία, στα πλαίσια της συνάντησης «Φίλοι της Συρίας», λόγω της άρνησης της Άγκυρας να καλέσει την Κύπρο!

Το δημοσίευμα που ακολουθεί προέρχεται από το Sigma Live Κύπρου.

Η Ευρωπαία εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της ΕΕ, Κάθριν Άστον, φέρεται ότι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για τη συνάντηση «Φίλοι της Συρίας» την 1η Απριλίου, λόγω...
...της άρνησης της Τουρκίας να καλέσει την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Eπικαλούμενη διπλωματικές πηγές, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στη σύσκεψη θα παρευρεθεί ο Pierre Vimont εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Το γραφείο της Άστον, ανέφερε στην εφημερίδα, ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει για το τι θα πράξει η ίδια. Πάντως η Άστον προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, να εξασφαλίσει την Κυπριακή παρουσία στη συνάντηση.

Χθες το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ξεκαθάρισε ότι ο Υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης. Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου, Γρηγόρης Δελαβέκουρας είπε ότι η Ελλάδα θα μεταβεί στη συνάντηση αλλά σε περιορισμένο διπλωματικό επίπεδο, ως αντίδραση για την άρνηση της Τουρκίας να προσκαλέσει την Κυπριακή Δημοκρατία στη συνάντηση.

πηγή: Sigma Live
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου