ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Δείτε με ποιο τρόπο οι εθνοκτόνοι νόμοι μας αφαιρούν δουλειές από Ελληνίδες και τις δίνουν σε αλλοδαπές από τρίτες χώρες. ΠΗΓΗ: Δείτε με ποιο τρόπο οι εθνοκτόνοι νόμοι μας αφαιρούν δουλειές από Ελληνίδες και τις δίνουν σε αλλοδαπές από τρίτες χώρες.

Στην εποχή που διανύουμε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά περνούν μεγάλη κρίση. Συνεπώς η εργασία για τη σύζυγο - μητέρα είναι όχι μόνο επιθυμητή αλλά απαραίτητη για τη στήριξη των οικονομικών της οικογένειας. Όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια η μοναδική λύση τις περισσότερες φορές είναι ο κρατικός ή δημοτικός παιδικός σταθμός που έχει σωστές υποδομές, εξειδικευμένο προσωπικό και η οικογένεια είναι σίγουρη ότι το παιδί της θα είναι ασφαλές και θα σιτίζεται σωστά. Η φύλαξη σε αυτούς τους χώρους είναι είτε εντελώς δωρεάν είτε κοστίζει λίγο (στους δημοτικούς σταθμούς) και αυτό είναι πολύ μεγάλη βοήθεια για την οικογένεια.
Με εντυπωσίασε η περίπτωση μιας γνωστής οικογένειας που.....


ο σύζυγος βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της ανεργίας αφού η επιχείρηση που εργάζεται κινδυνεύει να κλείσει και η σύζυγος που πριν ένα χρόνο έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, θέλησε να εργαστεί για να βοηθήσει την κατάσταση. Απευθύνθηκε σε όλους τους κρατικούς παιδικούς σταθμούς του τόπου διαμονής της αλλά και σε όλους τους δημοτικούς σταθμούς του Δήμου της, κάνοντας αιτήσεις παντού για να της πάρουν το μωρό της.
Αποτέλεσμα μηδέν!
Κανένας Σταθμός δεν της δέχθηκε το παιδάκι της! Κανένας! Μιλάμε για οικογένεια με χαμηλά εισοδήματα και με δύο παιδιά. Ρώτησε παντού για ποιο λόγο δεν έγινε δεκτό το παιδί της. 
Η απάντηση που έπαιρνε κάθε φορά από όλους τους υπεύθυνους ήταν παρόμοια:

- Λυπόμαστε κυρία μου. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί μας δεσμεύει ο νόμος που επιβάλλει να δεχόμαστε κατά προτεραιότητα παιδιά από οικογένειες με τα χαμηλότερα εισοδήματα χωρίς να ξεχωρίζει τα ξένα παιδάκια από τα Ελληνόπουλα!

Κάπου αλλού της είπαν:
- Και σε εμάς δεν αρέσει να διώχνουμε Έλληνες και να δεχόμαστε αλλοδαπούς αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!

Η γυναίκα δεν πίστευε σε αυτά που της έλεγαν!
Πώς είναι δυνατόν να μην έχει προτεραιότητα σαν Ελληνίδα με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα μέσα στην ίδια της της πατρίδα, πώς είναι δυνατόν να πετάνε το παιδί της έξω σαν παρείσακτο και τη θέση του να τη δίνουν στο παιδί της κάθε Αλβανίδας ή της όποιας άλλης μετανάστριας! 

Στην ανάγκη της και στην προσπάθειά της να εξηγήσει με τη λογική της τα ανεξήγητα, έπαιρνε αγκαλιά το παιδάκι της κι ζητούσε ακρόαση μέχρι και από διευθυντικά στελέχη οι οποίοι της εξήγησαν ότι:

- Οι Αλβανοί ή οι όποιοι άλλοι μετανάστες σκοπίμως δηλώνουν αποκλειστικά και μόνο το ελάχιστο εισόδημα, τόσο όσο τους χρειάζεται για να ανανεώνουν τα χαρτιά τους. Το πετυχαίνουν επειδή είναι ημερομίσθιοι και όχι μισθωτοί αλλά και μισθωτοί να είναι, κάνουν ειδικές συμφωνίες με τους εργοδότες ώστε να "φαίνονται" μόνο όσα πρέπει και όχι όσα βγάζουν! Με αυτό τον τρόπο εμφανίζουν πολύ χαμηλά εισοδήματα για να τσιμπάνε και επιδότηση ενοικίου και επιδόματα από ΟΑΕΔ κλπ.

Κάποιος, μάλιστα, της εξήγησε επιπροσθέτως ότι:
-Επιβάλλεται να αλλάξει ο νόμος και να μπει αυστηρή ποσόστωση όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με προτεραιότητα σε ελληνικές οικογένειες, διαφορετικά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Για τη συνέχεια, το παιδάκι έμεινε έξω από όλους τους Παιδικούς Σταθμούς της περιοχής του επειδή είναι Ελληνόπουλο, αν ήταν παιδί αλλοδαπού θα ήταν τώρα μέσα. Έκαναν μια προσπάθεια να το γράψουν σε ιδιωτικό Σταθμό αλλά τα φύλακτρα ήταν δυσανάλογα μεγάλα για το μισθό που θα έπαιρνε η μητέρα του και δεν το έστειλαν εκεί. Το πρώτο διάστημα το φύλαγαν οι παππούδες που είναι μεγάλοι και φιλάσθενοι και το μεγάλο αδερφάκι του. Μετά όμως η υγεία της γιαγιάς χειροτέρεψε και η μητέρα από τύψεις παράτησε τη δουλειά και τώρα προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με αιματηρές οικονομίες. 
Όσο για τη δουλειά της στο φούρνο, την πήρε Αλβανίδα που και τα δύο παιδιά της φυλάσσονται σε έναν από τους Παιδικούς Σταθμούς που είχε απευθυνθεί η Ελληνίδα μητέρα και που έκλεισαν την πόρτα στο παιδί της!


ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου