ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αιώνιες Γερμανικές Πουστιές

Σε μια κρίση κυνισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT Deutchland, ο κ. Σόιμπλε αποκάλυψε τα κρυφά σχέδια της Γερμανίας αναφορικά με το νέο δάνειο της Ελλάδας.

Το σχέδιο λοιπόν είναι να δώσουν οι Γερμανοί μόνο τα 30δις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το PSI και στη συνέχεια να παγώσουν το υπόλοιπο μέρος, μέχρι νεωτέρας, επικαλούμενοι κοινοβουλευτικές δυσκολίες.

Πίσω από τις προθέσεις των Γερμανών κρύβεται η εμμονή τους να πετύχουν αργότερα, αυτά που τώρα αρνείται ο κ. Σαμαράς, θέματα καθοριστικά για αυτούς (και για τους αναγνώστες της Bild), όπως ο ορισμός επιτρόπου ή ο ειδικός λογαριασμός.


Οι κακές (αγγλοσαξονικές) γλώσσες μάλιστα, λένε ότι πίσω από την τακτική αυτή κρύβεται η επιθυμία των Γερμανών να αποπέμψουν την Ελλάδα από το ευρώ, αφού όμως πρώτα εξασφαλίσουν τη μετατροπή του χρέους της στο Αγγλικό δίκαιο, ώστε η αποπληρωμή του να γίνει σίγουρα και σε σκληρό νόμισμα!

Ασφαλώς οι ανακοινώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών, δεν προμηνύουν τίποτα καλό για εμάς.

Αναρωτιόμαστε αν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι για τις δηλώσεις αυτές και αν προτίθενται να ζητήσουν εξηγήσεις από τη γερμανική πλευρά, πριν βάλουν την υπογραφή τους σε μια συμφωνία που η άλλη πλευρά αρνείται να τηρήσει.

Γιατί, καλοδεχούμενες (πλην ανέξοδες) είναι οι δηλώσεις στήριξης της φράου Μέρκελ, αλλά οι διακρατικές σχέσεις κατοχυρώνονται σε συμβάσεις και όχι σε προεκλογικά γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου